Festival’de unutulmaz bir jön: Alain Delon
 

Uluslararası İstanbul Film Festivali 25’inci yılında, Fransız Sineması’nın unutulmaz jönü Alain Delon’u konuk ediyor.

Delon, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin onur konuğu olarak 13 Nisan Perşembe günü İstanbul’a gelecek.

Unutulmaz sanatçı Alain Delon, 14 Nisan Cuma akşamı Lütfü Kırdar Kültür ve Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki Festival’in kapanış töreninde İstanbul Film Festivali’nin Yaşamboyu Başarı Ödülü’nü alacak. Festival’in kapanış töreni televizyondan canlı yayınlanacak.

Antonioni’den Visconti’ye, Clément’dan Losey’ye kadar pek çok ünlü yönetmenle çalışan Alain Delon, ilk filmini çektiği 1957’den beri 49 yıldır sinema dünyasının en karizmatik, yakışıklı ve güçlü oyuncularından biri sayılıyor.

Kadınların yüreğini hoplatan yakışıklı bir yüz olmanın ötesinde, filmlerde canlandırdığı karakterlerle sinema dünyasına damgasını vuran Delon 90’a yakın filmde rol aldı.

Oyunculuğun yanı sıra senaryo yazarlığı, prodüktörlük ve yönetmenlik de yapan Alain Delon halen sinema ve televizyon için çevirdiği filmler ve tiyatrodaki rolleriyle sanat yaşamına aktif olarak devam ediyor.

Alain Delon, hiç kuşkusuz 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin, hakkında en çok konuşulan isimlerinden biri olacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 14 Şubat 2006


 
 
 

 
Süper Teyze 69
Okuma yazmayı yeni öğrenmişlerdi. Öğretmen sınıfın en çalışkanlarından Ermeyi tahtaya kaldırdı : - Emreciğim, bizim için tahtaya ‘saksafon’ yazabilir misin ? Emre sıkıntılı : -Yazamam öğretme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.