Çocuklar TV’de söz sahibi olacak
 

“Televizyonun çocuklar üzerindeki etkisini ortadan kaldırmak mümkün değil ama azaltılabilir. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz” diyen RTÜK Başkanı Zahit Akman, çocukları şiddetten uzak tutmak üzere anne babalara yönelik düşünülen “Akıllı Simge” sistemine de yakında geçileceğini belirtti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çocuk izleyicilerin sorunlarını çocukların ağzından dinledi. RTÜK tarafından düzenlenen ve televizyon yayınlarının çocuklar üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği “Televizyon ve Çocuk” konulu panele çocuklar da katılarak yayınlarla ilgili görüş ve isteklerini dile getirdiler.

Panelde konuşan RTÜK Başkanı Zahid Akman, çocukların televizyonun zararlı etkilerinden korunması için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. RTÜK’ün internet sayfasında, kurumun çalışmaları hakkında her türlü bilgilendirmenin yapıldığını hatırlatan Akman, göreve geldikten sonra çocuklar için yeni bir çalışmaya imza attıklarını söyledi. Bu çalışmayla çocuklara yönelik bir internet sayfası hazırlandığını, burada çocukların televizyon programları hakkında eleştiri ve önerilerinin değerlendirileceğini kaydeden Akman, “İnternet sayfası önümüzdeki 1 ay içinde hizmete girecek. Bu çalışmayla çocuklarımızı zararlı yayınlardan korumayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
“AKILLI SİMGE” SİSTEMİ YOLDA
Kurul olarak yürüttükleri bir diğer projenin de ‘akıllı işaretler’ olduğunu dile getiren Akman, tamamen ebeveynleri bilgilendirmeye yönelik bir simge çalışması olan bu projeyle, çocukların ve gençlerin zararlı yayınlardan korunmasının amaçlandığını söyledi.

Akman, bu çalışmanın da hızlı ve yoğun bir şekilde yürütüldüğünü, yayıncı kuruluşlarla son görüşmelerin tamamlanmasının ardından, bunun da önümüzdeki günlerde ilan edileceğini bildirdi.
Kaynak:Ntvmsnbc 16 Şubat 2006

 
Super Teyze 67
Kırkayak karı koca tiyatroya gitmek için hazırlanıyorlardı. Adam kadını beklemekten sıkılmış, sigara üstüne sigara yakmaya başlamıştı. Sonunda dayanamadı : - Hadi ama karıcığım ! Neredeyse oyun devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.