Artık yetişkinlerde diş çıkartabileceklermiş.. :))
 

Yetişkinlerde yeni dişlerin çıkabileceği kanıtlandı

İngiliz bilim adamları, kök hücre teknolojisi sayesinde, kaybedilen dişlerin yerine yenilerinin çıkabileceğini kanıtladılar

King’s College’e bağlı diş hekimliği okulunda görevli Prof. Paul Sharpe ve ekibi, fareden aldığı kök hücreleri laboratuvar ortamında farklılaştırdıktan sonra, dişe dönüşebilecek bu hücreleri diş etine açılan bir boşluğa yerleştirdi. Bilim adamları, 23 haftada yeni bir dişin çıktığını kaydettiler. Bilim adamları, kök hücreleri laboratuvarda normal diş hücresine dönüştürürken, ne tür bir diş çıkacağını da belirlediklerini belirttiler. Buna göre, yeni dişin, azı, köpek ya da kesici diş olup olmadığı önceden tespit ediliyor.

İngilizlerin 50 yaşında ağzındaki 32 dişten ortalama 12’sini kaybetmiş olduğunu hatırlatan Sharp, dişini kaybeden herkesin, kök hücreyle yeniden ’’orijinal’’ dişe kavuşabilmeyi tercih edeceğine inandıklarını söyledi.

Farelerde olumlu sonuç veren tekniğin insanlarda başarılı olmaması için bir neden bulunmadığını belirten Sharpe, ’’Aynı prensip insanda da geçerli olacaktır’’ dedi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr 16/5/2004

Kaynak: www.milliyet.com.tr 16/5/2004

 
Süper Teyze 137
Güney sahillerinde tatil yapan bir turist, oranın yerlilerinden biriyle sohbet ediyordu : - tatil için ülkenize gelmeye bayılıyorum ama her seferinde korkuyorum. En büyük korkum, yüzerken balinal devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.