Yaklaşık 7 milyon Sudan’lı aç
 

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Sudan’da yaklaşık 7 milyon kişinin gıda yardımına muhtaç olduğunu açıkladı.

FAO, silahlı çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan 2 milyondan fazla, 2005’te Sudan’ın güneyinde 21 yıldır süren içsavaşı sona erdiren barış anlaşmasının imzalanmasının ardından evlerine geri dönen yaklaşık 900 bin ve Darfur, Güney Sudan ve uç bölgelerdekilerde yaşayan yaklaşık 3,5 milyon kişi olmak üzere toplam 6,7 milyon kişinin yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Örgüt, gıda konusundaki “yetersizliğin” başlıca nedenleri olarakgelirin eşit dağıtılmaması, savaş ve göçler nedeniyle gıdaya ulaşmada karşılaşılan zorluklar ile iç yapılanma ve pazarlama sorunlarıyla ekonomik izolasyonu gösterdi.

FAO, 2006 yılı için tarım konusunda, başta evini terk etmek zorunda kalmış kişiler olmak üzere yardıma muhtaç yüz binlerce aileye tohum, tarım gereçleri, balıkçılık teçhizatı ve veterinerlik malzemelerinin dağıtılmasına yardımcı olmak gibi faaliyetlerinin desteklenmesi için 40 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu da açıkladı.
Kaynak:Ntvmsnbc 18 Şubat 2006

 
Süper Teyze 460
Enis, okuldan eve geldiğinde son derece mutsuzdu. Annesinin yanına geldi ve kararını açıkladı : - Bir daha asla okuldaki futbol derslerine katılmayacağım anneciğim ! - Ama neden? Seni kızdıracak b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.