Pogorelich’ten Chopin ve Rachmaninov
 

Günümüzün en büyük piyanistlerinden Ivo Pogorelich, İş Sanat’ta Chopin ve Rachmaninov’un notalarına yaşam veriyor.

Klasik müzik dünyasında büyük tartışmalara konu olan, kimi eleştirmenlerce “dahi” olarak değerlendirilen Ivo Pogorelich, Chopin, Scriabin ve Rachmaninov’un eserlerinden oluşan bir repertuarla 23 Şubat Perşembe gecesi “Virtuoso” serisi kapsamında İş Sanat’ta yer alıyor.

Piyanistliğinin yanı sıra, Saraybosna halkı için hastane inşa edilmesi amacıyla kurduğu vakıf ve verdiği hayır konserleriyle “UNESCO İyi Niyet Elçisi” seçilen Pogorelich, bir süredir uzak kaldığı konser sahnelerine dört kıtada vereceği konserlerle geri dönüyor.

1980 yılında Uluslararası Chopin Yarışması’ndan elenmesi, müzik dünyasında büyük tartışmalara yol açan, jüri üyeleri arasında bulunan günümüzün en büyük piyanistlerinden Martha Argerich’in “Pogorelich bir dahidir” sözleriyle tanımladığı ünlü piyanist, 1981’de Carnegie Hall’da ilk kez sahneye çıkışından itibaren dünyanın belli başlı konser salonlarında verdiği konserlerle büyük hayranlık uyandırdı.

1988’de UNESCO tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilen Pogorelich, savaştan etkilenen Saraybosna halkı için hastane inşa edilmesi amacıyla bir vakıf kurarak birçok hayır konseri vermişti. Hakkında New York Times’ın “Her notayı hakkını vererek, müthiş bir duygu yükü ve anlatımla çaldı.

Tek başına bir orkestraydı” yorumunu yaptığı Pogorelich, 2005-2006 sezonunda çıkacağı Uzak Doğu, Güney Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda ve pek çok Avrupa ülkelerini içeren kapsamlı turneler ile bir süredir uzak kaldığı konser sahnelerine geri dönüyor.

PROGRAM
Sanatçının isteği üzerine programda değişiklik yapılmış.

F.CHOPIN Nocturne op.62, No. 2
F. CHOPIN Sonat No. 3
A. SCRIABIN Sonat No. 4
S. RACHMANINOV Sonat No. 2


Tarih: 23 Şubat 2006
Saat: 20.00
Yer: İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri, Levent
Kaynak:Ntvmsnbc 22 Şubat 2006

 
Süper Teyze 343
Öğretmen öğrencilere iyilik yapmanın yararlarından, insana vereceği huzurdan söz ediyordu : - Her gün en az bir kişiyi mutlu ederek eve döndüğünüzde, huzur içinde bir uykuyu hak ettiniz deme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.