Zingaro Binicilik Tiyatrosu geliyor
 

İstanbullu sanatseverleri mayıs ayında ilginç bir sürpriz bekliyor. Üstelik bu aynı zamanda binicilik tutkuları için de unutulmaz bir anı olacak. Dünyaca ünlü binicilik tiyatrosu Zingaro, 6 dansçı, 36 at ve 15 müzisyenle İstanbul’a geliyor. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin konuğu olan topluluk, 5 ile 20 Mayıs tarinleri arasında S Uluslararası Binicilik Merkezi’nde izleyici karşısına çıkacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın davetlisi olan topluluk İstanbul’da toplam 12 gösteri yapacak.

Zingaro Tiyatrosu 1984 yılında tiyatro sanatçısı ve binici Bartabas tarafından kuruldu. İnsanlar ve atlar arasındaki büyüleyici ilişkiyi, dünya kültürlerinin aracılığı ile ortaya koyan gösteriler yaratan Zingaro Tiyatrosu; İspanyolca’da “çingene” anlamına gelen adını, Bartabas’ın çok sevdiği ve ölümüne kadar 20 yıl birlikte çalıştığı attan alıyor.     

Özel yetiştirilmiş ve birbirinden yetenekli 36 at ve 16 dansçıyla İstanbul’a gelecek olan topluluğun 1984 yılındaki ilk gösterisi “Cabaret équestre” Fransa’da büyük bir başarı kazandı. Ardından “Chimère”, “Eclipse” ve “Triptyk” adlı gösterileriyle dünya çapında ün kazanan Zingaro’nun son gösterisi “Loungta / Rüzgarın Atları” 2003 yılından bu yana Avrupa’da sergileniyor.

AT TUTKUNU YÖNETMEN TARAFINDAN KURULDU

Versailles Sarayı Binicilik Okulu’nun kurucusu, yöneticisi ve eğitmeni Bartabas’ın iki tane de uzun metraj filmi var: “Mazeppa” (1992)  ve “Chamane” (1995).  Atlara tutkun ressam Theodor Gericault’nun kahramanı olduğu bir öyküyü konu alan "Mazeppa" İstanbul Film Festivali’nde de gösterilmiş ve büyük beğeni toplamıştı.

S ULUSLARARASI BİNİCİLİK MERKEZİ

Zingaro Tiyatrosu’nun gösterilerine ev sahipliği yapacak olan S Uluslararası Binicilik Merkezi 2005 yıında Sevil Sabancı tarafından kuruldu. Türkiye’de binicilik sporunun gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Merkez, üst düzey binici yetiştirmeyi ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak, ülkemizi binicik sporu için bölgesel bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyor. İstinye Yokuşu üzerinde yer alan S Uluslararası Binicilik Merkezi içerisinde; açık ve kapalı manej, 56 ahır, 7 eyer odası, 4 at yıkama bölümü ile adale yumuşatma, ısıtma ve tedavi amaçlı kullanılan 1 adet solaryum, veteriner ve nalbanthane, aynı anda 6 ata seyissiz yürüyüş yaptırabilen “adeta makinesi” ile birlikte All Sport Cafe yer alıyor.
Kaynak:Hürriyet 22 Şubat 2006

 
Süper Teyze 457
Ülkenin zenginlerinden biri, televizyonun en çok seyredilen programlarından birine  konuk olmuştu. Bir yandan sunucunun sorularını, bir yandan da stüdyodaki izleyicilerin sorularını cevaplandı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.