İnsanoğlu zekasını balığa borçlu
 

İnsanoğlunun yüzbinlerce yıldır yediği balıktan depoladığı iyot ve demir, beynin gelişmesini ve zekanın ilerlemesini sağladı. Alzheimer gibi hastalıklar, balığa dayalı beslenmedeki sapmalara bağlanıyor.

İnsan beyninin maymunlarınkine göre daha büyük ve daha zeki olmasının temeli nedeni insanların bin yıllardır geliştirdiği beslenme alışkanlıkları. Bilim insanları, insanoğlunun yüzyıllardır yediği balık, midye ve kurbağanın beynin gelişmesine önemli katkıda bulunduğunu vurguluyor.

İlk insanların proto-dil kalıplarını geliştirmesi ve araç yapımına başlaması prensip olarak beynin diğer hayvanlardan ayrışmasının ilk aşaması olarak kabul ediliyor. Ancak Kanadalı antropolog Stephen Cunnane, insanların beslenme alışkanlıkları ile beyin gelişiminin hayvanlardan çok daha önce ayrışmaya başladığını savunuyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 22 Şubat 2006

 
Süper Teyze 31
Matematik öğretmeni sınıfa girdi ve : - Çocuklar size iyi bir haberim var, bu gün bilgisayarla hesap yapmayı öğreneceğiz ! dedi. Bütün öğrenciler çok sevinmişlerdi. Öğretmen içlerinden birini kald devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.