Suçlu çocuklar için beş yıldızlı merkez yapılıyor
 

Türkiye’de ilk kez suça bulaşan kız ve erkek çocuklara rehabilitasyon merkezi kurulacak. İngiltere’deki bir merkezden örnek alınarak yapılan projenin maliyeti ise 1.5 milyon YTL.

Hırsızlık, kapkaç gibi suça sürüklenen çocuklar için Türkiye’de ilk kez tam donanımlı bir rehabilitasyon merkezi yapılacak. 15 yaş altı suç işleyen çocukların rehabilite edileceği merkez, kız ve erkek çocukları ayrı ünitelerde bulunacağı bir mini kampüs şeklinde inşa edilecek. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün teklifi üzerine suça karışmış çocuklar yararına yapılacak rehabilitasyon merkezi için İstanbul Valiliği kolları sıvadı. Sosyal Hizmetler’e bağlı olarak hizmet verecek merkezin amacı, suça sürüklenen 15 yaşından küçük çocukların rehabilitasyonunu sağlamak. Merkezin İstanbul’da yerleşime uzak bir ilçede yapılması planlanıyor. Araziyle ilgili bir imar sorunu olduğunu belirten İstanbulVali Yardımcısı Mehmet Seyman, "Yaklaşık 1.5 milyon YTL’lik bir maliyet öngörüyoruz" diye konuşuyor. Yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine kurulu merkezin nisan ayında hayata geçirilmesi planlanıyor. Merkez, tek katlı üç üniteden oluşacak. Her bir ünitede 25 çocuğun rehabilitasyonu planlanıyor. Ancak gerektiğinde her ünitede 50 çocuk kalabilecek. İki ünitede erkek, tek ünitede de kız çocukları kalacak. Merkezde oyun salonu, banyo, el becerilerini geliştirebilecekleri salonlar, basketbol ve futbol sahaları çocukların hizmetine sunulacak. Ayrıca çocukların kaçmamaları ve yeniden suça bulaşmamaları için sıkı önlemler alınacak. Çocuklara fark ettirmeden güvenlik sağlanacak. Suça karışmışçocuklar Cumhuriyet Savcılığı veya Çocuk Mahkemeleri tarafından tedbir altına alınmak üzere sevk edildiklerinde, yapılacak bu merkezde koruma, eğitim ve rehabilitasyon hizmeti alması amaçlanıyor.

5 YILDIR ÇALIŞILIYOR
Proje üstüne çalışan Vali Yardımcısı Seyman şunları söylüyor: "Bugüne dek bu çocukları mevcut sosyal hizmet kuruluşlarında korumaya çalışıyorduk. Bu şartlarda çocukları rehabilite edebildiğimizden söz etmek zor. Biz bırakın rehabilitasyonu, bu çocukları yetiştirme yurtlarında dahi tutmakta zorluk çekiyoruz. Çünkü bunlar ıslahevi değil. Burada okula giden çocuklar da var. Kaçmaları halinde görevliler suç işlemiş oluyor. 5 yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz."
Kaynak:Sabah 1 Mart 2006

 
Süper Teyze 171
Polis yolda kurallara aykırı araba kullanan sürücüyü durdurdu. - Ehliyet ve ruhsatınız ! dedi sert bir sesle. - Fakat memur bey, suçumun ne olduğunu söyler misiniz ? diye inledi sürücü. -  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.