29 Mart’ı kaçıran 54 yıl bekleyecek
 

Bu yüzyılın Türkiye’den gözlemlenecek ilk tam Güneş tutulması 29 Mart’ta gerçekleşecek, bir sonraki ise 30 Nisan 2060’ta.

Bu yüzyılın ilk tam Güneş tutulması, 29 Mart 2006 Çarşamba günü gerçekleşecek. Tutulma, Türkiye’de pek çok kentten izlenebilecek. Türkiye’den izlenebilecek sonraki güneş tutulmaları 30 Nisan 2060 ve 3 Eylül 2081’de gerçekleşecek.

Güneş tutulması, Ay’ın yeniay evresinde Dünya ile Güneş arasına girmesiyle gerçekleşecek. Ay, her 29.5 günde bir yeniay evresine giriyor. Ancak Güneş tutulmasının her ay gerçekleşmemesinin, Ay’ın yörüngesinin, Dünya etrafında dolanırken belirli bir açıya sahip olması gerektiğinden kaynaklanıyor. Bu açı oluşmadıkça tutulmada olmuyor. Yeniay evresinde Ay’ın gölgesi Dünya’nın üstüne veya altına düşüyor.

TAM TUTULMA HER ZAMAN GERÇEKLEŞMİYOR
Dünya, Ay ve Güneş yılda en az iki kez Güneş tutulmasına izin verecek biçimde konumlanıyor. Böylece, Ay’ın gölgesi Dünya yüzeyinin belirli bölgelerine düşüyor, ancak bu çoğu zaman parçalı oluyor veya insanların yoğun yaşadığı yerlerde olmayabiliyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 2 Mart 2006

 
Süper Teyze 181
İki kız arkadaş diskotek dönüşü sohbet ediyorlardı : - Harika bir geceydi, dedi biri. Bütün gece Tarkan ile dans ettim, çok eğlenceliydi. - Benim hiç şansım yoktu, dedi arkadaşı. - Nedenmiş devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.