Özürlülere Gökkuşağı Projesi
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlü haklarının eksiksiz olarak sağlanmasının yalnızca devletin sorumluluk alanı içinde görülmemesi gerektiğini, bu hassas konuda toplum ve birey olarak herkesin üstüne düşen görev ve sorumluluklar olduğunu söyledi.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığıişbirliğiyle düzenlenen “Gökkuşağı Projesi”nin tanıtım galası, Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

Gecede konuşan Erdoğan, Türkiye’nin, her gününü bir öncekinden daha ileriye tamamlamak suretiyle yeni bir dönemin yolculuğu içinde olduğunu vurgulayarak, on yıllardır çözülemeyen, iyileşmez denen müzmin sorunlara yeni çözümler üretildiğini söyledi.

Bütün hayatı tüm yönleriyle paylaşmak ideali adına önemle üstünde durdukları Gökkuşağı Projesi için bir araya gelindiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu proje, bütün farklılıklarımız, bütün çeşitliliklerimizle barış içinde bir arada yaşama idealimizin hayata geçirildiği GökkuşağıProjesi’dir. Sloganımız, bu projeden muradımızı gayet iyi özetliyor; ‘Hayatın tüm renklerini paylaşmak adına gökkuşağı ile güven dolu yarınlara’... Gökkuşağı Projesi, özürlü vatandaşlarımızın eğitim, rehabilitasyon ve meslek edinme olanaklarını mümkün olan en üst seviyede iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir.”

Erdoğan, Türkiye’de eğitilebilir durumda ve eğitim çağında 300 bin özürlü çocuğun bulunduğunu, bunların sadece 24 binine özel eğitim imkanı sunulduğunu, Gökkuşağı Projesi’nin önemli bir eğitim projesi olduğunu söyledi.

Şu anda 42 ilde çok programlı eğitim merkezleri gibi projeler de dahil çok faydalı 60 projenin uygulamasını başlattıklarını, bu projelerden çok hayırlı sonuçlar almayı beklediklerini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’de olumsuz çalışma koşulları, trafik ve benzeri nedenler dolayısıyla her geçen gün özürlü sayısının arttığını, dolayısıyla bu kampanyanın çok büyük bir hızla ilerilere taşınması gerektiğini bildirdi.
Kaynak:Ntvmsnbc 5 Mart 2006


 
Süper Teyze 210
Okan, sabah gazetelerini okuyan babasının yanına çekinerek yaklaştı : - Babacığım, dedi utanarak. Sana söylemem gereken şeyler var : Gece siz uyuduktan sonra yeni arabamızı denemek üzere dışarı ç devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.