P. McCartney, foklar için Kanada’da
 

İngiltere’de 43 yıl önce doğan Beatles grubunun beste beyni Paul McCartney ile eşi Heather Mills McCartney, Kanada’da fok avı mevsiminde hayvanların yine vahşice katledilmesini önlemek için av sahalarına geldi.

Hayvan hayatının eziyet çekmeden sürmesi için mücadele eden örgütlere ciddi destek olarak algılanan McCartney’in gelişine rağmen Kanada Balıkçılık Bakanı Loyola Hearn, fok avının aynen süreceğini belirtti.

Bakan Loyola Hearn, Kanada’da büyük nüfusa sahip ailelerin geçimini bu yolla sağladığını, fok nüfusunun 5 milyon olarak “gayet yeterli” bulunduğunu hatırlattı.

Nüfusu 1 milyar 300 milyon olan Çin, Rusya ve Norveç’in kürk modacıları olarak baş müşteri olduğu fok avı, vahşice yapılıyor. Fok yavruları, ilkbahar yaklaşırken sıklaşan avcılık mevsiminde annelerinden koparılıyor. Anne memesinden koparılan yavrular, deri veya kürk son derece kaliteli olsun diye canlı canlı dövülerek öldürülüyor, çengellerle canlı avlanıyor. Hayvanların, derileri canlı canlı yüzülüyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 6 Mart 2006

 
Süper Teyze 80
Mehmet, akşam yemeğinden sonra televizyon seyretmeye hazırlanan babasına yaklaştı : - Babacığım, öğretmenimiz seni veli toplantısına bekliyor ! Babası sevindi : - Çok iyi oğlum. Toplantıda  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.