Kurtarma köpeği Sipuritzka görevini Shiba’ya devretti
 

Lions Doğal Afetle Mücadele (LİDAM) ekibinin 100 sertifikalı köpeğinin en eski üyesi "Sipuritzka" 12 yıl aktif olarak kurtarma çalışmalarına katıldı. Yüzlerce insan kurtardı, ceset buldu. En büyük başarılarından biri Düzce depreminden 105 saat sonra bir kadını göçük altında canlı bulmaktı. 15’inci yaşına girince kurtarma çalışmalarına veda etti.

O artık, LİDAM ekibinin okullarda düzenlediği sivil savunma seminerlerinde çalışıyor ve çocuklarla saklambaç oynuyor.

Dişi Alman çoban köpeği Sipuritzka, bir yaşındayken LİDAM ekip lideri Şemsettin Şayan’la tanıştı. Şayan ve Sipuritzka, 14 yıldır birlikte yaşıyor ve çalışıyorlar.

Sipuritzka, tsunami sonrası Sri Lanka’da, Fas, Pakistan, Bingöl, Düzce depremlerinde, Konya’da çöken Zümrüt Apartmanı’nda, Mozambik’teki sel felaketinde, Tavşancıl’daki tren kazasında, HSBC patlamalarında yüzlerce insanın göçük altından kurtarılmasına ve cesetlerinin bulunmasına yardım etti.

12 sene arama kurtarma çalışmalarında aktif görev alan Sipuritzka, Pakistan depreminde çok yorulduğu için dönüşte mesleği bırakmak zorunda kaldı. Sipuritzka’nın görevini 4 yaşındaki Labrador cinsi "Shiba" devraldı. Shiba LİDAM’dan Ayhan Demir’in köpeği.
Kaynak: Hürriyet 6 Mart 2006


 
Süper Teyze 415
 İki yaşlı kadın, sabahın erken saatlerinde parkta karşılaşmış,sohbet ediyorlardı. İkisinin yanında da köpekleri vardı ve sürekli onlardan söz ediyorlardı. Kadınlardan biri gururla anlattı: -  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.