Kobay farelerinin de bir öyküsü var
 

Romatizmalı bir kobay faresinin fiyatı 200 dolar. Kör fare 250, epilepsi (sara) hastası fareler ise 1000 dolar. Siparişle genetiği değiştirilmiş kobay faresinin fiyatı hastalığına göre 100 bin dolara kadar çıkabiliyor.

Tıp deneyleri, ilaç endüstrisi ve diğer bilimsel çalışmalarda kobay farelerden yararlanılıyor. Çünkü farenin genetik yapısı insana şaşırtıcı derecede benziyor; farelerin ilaçlara tepkileri de insanınkilerle benzerlik gösteriyor. Doğru bir genetik manipulasyonla fareler, insan hastalıklarını taşıyacak şekilde değiştirilebiliyor. Bu sayede bilim insanları, farelerin üzerinde bir insan vücudu gibi deney yapabiliyor.

Fareler şimdiye dek şeker, Alzheimer, şişmanlık, kanser ve diğer hastalıkları insanlar yerine taşıdılar; üzerlerinde yüzlerce ilaç denendi. Dünyada 25 milyon kobay faresinin deneylerde kullanıldığı tahmin ediliyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 7 Mart 2006

 
Süper Teyze 97
  Ayşegül’ün yaşlı halası ziyarete gelmişti. Küçük kızı yanına çağırıp sordu : - Söyle bakalım güzel kızım, ev işlerinde annene yardım etmeye başladın mı ? - Evet halacığım, dedi Ayşegül.  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.