2007, Dünya Mevláná Yılı ilan edildi
 

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) 2007’yi ’Dünya Mevláná Yılı’ ilan etti. UNESCO, Mevláná ’nın 2007 yılında tüm üye ülkelerde anılması kararını aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Mevláná ’nın doğumunun 800’üncü yılının 2007 yılına rastladığını, bu nedenle 2007’nin ’Dünya Mevláná Yılı’ olması için UNESCO’ya bir öneri sunduklarını söyledi.

Prof. Dr. İsen, "Önerimiz olumlu yanıtlandı ve UNESCO, 2007 yılını ’Dünya Mevláná Yılı’ ilan etti. Mevláná ’nın, 2007 yılında tüm üye ülkelerde anılması’ yönünde karar alındı" dedi. Bu kararın ardından hemen çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Prof. Dr. İsen, 2007 yılında Konya’da gerçekleştirilecek Mevláná ’yı Anma Etkinlikleri’nin dünya genelinde bir yıla yayılacağını, bu konudaki hazırlıkların aralıksız sürdüğünü söyledi.
Kaynak:Hürriyet 8 Mart 2006

 
Süper Teyze 138
Bayan timsah, büyükannesiyle birlikte büyük bir mağazanın deri eşya bölümünü dolaşıyordu. Yaşlı timsaha dönerek : - Artık gelecek konusunda bir karar alma zamanın geldi, dedi. Çeşitlere bak ve bi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.