Dünyanın ilk sudoku şampiyonu Çek kadın
 

Son yıllarda tüm dünyayı saran "sudoku" bulmacasının ilk dünya şampiyonu Çek kadın Jana Tylova oldu. İtalya’nın Lucca kentinde yapılan ilk sudoku dünya şampiyonasını, Çek Cumhuriyeti’nin Most kentindeki bir inşaat şirketinde muhasebeci olan Jana Tylova, iki Amerikalı’yı yenerek kazandı.

 İki gün süren yarışmaya Türkiye dahil 22 ülkeden 85 kişi katıldı. Yarışmaya katılan 6 kişilik Türk ekibi büyük takdir toplarken "Türkiye’nin en zeki insanı" unvanını alan Mehmet Murat Sevim de rakiplerini geride bırakarak 13’üncü oldu. Yüzde 30’u kadınlardan oluşan yarışmacılar arasında ilk 18’e giren tek kadın olan Tylova, "Kadın ve erkek arasında mantık bakımından fark olmadığını göstermek istedim" dedi. İnsanlara sudoku çözümünde başarılı olabilmeleri için bol bol alıştırma yapmalarını öneren Tylova, kendisinin günde iki saat sudoku çözdüğünü söyledi.
Kaynak:Hürriyet 13 Mart 2006

 
Süper Teyze 352
Çiftçinin geveze karısı, komşusuna dert yanıyordu : - Bilsen nasıl yalnızım, dedi.Çok fazla konuştuğum için kocam akşamları kümeste, tavuklarla geçirmeye başladı. Onların yanında huzur bulduğunu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.