Pilot köy örnek oldu
 

’Haydi Kızlar Okula’ kampanyasının örnek köyü Ocaklı’da kız öğrencilerin sayısı erkekleri aştı. İki yıl önce bu köyde sadece iki kız okula gidiyordu

 Van’da "Haydi Kızlar Okula" kampanyasında pilot köy olarak seçilen ve kampanya başladığı zaman iki kızın okula gittiği Ocaklı’da şimdi 66 kız okula giderken, kızların sayısı erkeklerinkini geçti.
Haydi Kızlar Okula Kampanyası Van Sorumlusu Bahri Yıldızbaş, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğiyle yürütülen kampanya çerçevesinde 2004’te Ocaklı’nın Van’da pilot köy seçildiğini kaydetti. Köye ilk geldiklerinde 40 yıl önce kurulan köy okulunda sadece iki kızın okula gittiğini gördüklerini vurgulayan Yıldızbaş, şöyle devam etti:

’Önce büyük tepki vardı’
"Bugün gelinen noktada köy okulunda kız öğrencilerin sayısı erkeklerinkinden fazla. Okulda 66 kız ve 61 erkek öğrenci okuyor. Yani kızların sayısı daha fazla. Bizim için ilk zamanlarda simge köyken şimdi örnek köy oldu. İlk gün geldiğimizde çok büyük tepkilerle karşılaştık. Ancak köylüler bize kız çocuklarını okutacaklarına dair söz verdi."
Kaynak: Milliyet 13 Mart 2006

 
Süper Teyze 156
Annesi Erdem’e : - Okula gitmeden önce ellerini yıkamalı ve çantanı bir kez daha kontrol etmelisin, dedi. - Bu gün gerekli değil, diye cevap verdi küçük oğlan. - Nedenmiş o ? diye sordu şa devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.