Hollywood Tarihe Merak Saldı: ’Truva’dan sonra ’Büyük İskender’ Geliyor
 

BBC’nin internet sitesindeki habere göre, şimdi kılıçlarıyla, etekleriyle, sandaletleriyle Roma dönemi filmleri moda. Homeros’un ’’İlyada’’ destanından beyazperdeye uyarlanan 200 milyon dolarlık dev yapım ’’Truva’’, yakında diğer ’’rakipleriyle’’ tanışacak. Sinema dünyasının Aşil’den sonraki favori karakteri, Büyük İskender. Üç ayrı projeyle beyazperdeye getirilen İskender’in ilk ’’macerası’’, Ocak 2005’te seyirciye ’’merhaba’’ diyecek. Ünlü yönetmen Oliver Stone’un yönettiği filmde, İrlandalı aktör Colin Farrel, kılıcıyla ’’büyük düğümü’’ çözen Makedonya Kralı’nı canlandıracak.

LEONARDO DA BÜYÜK İSKENDER OLDU

İkinci ’’Büyük İskender’’ projesi ise yönetmen Baz Luhrmann’ın imzasını taşıyor. ’’Moulin Rouge’’ filminin ünlü yönetmeninin kamera arkasına geçtiği film, 2005’te izleyiciyle buluşacak.

Filmde, ’’Titanic’’in yıldızı Leonardo DiCaprio İskender’i, Nicole Kidman ise annesini canlandıracak. Ridley Scott’ın yöneteceği üçüncü İskender projesinin ise henüz oyuncuları belirlenmedi.

Sinemanın başka bir favori tarihi karakteri Kral Arthur’u anlatan filmler kervanına bir yenisi daha katılıyor. Antoine Fuqua’nın yönettiği filmde, Kral Arthur’a Clive Owen can veriyor. Film, temmuz ayında vizyona girecek.

BBC televizyonu ise Roma İmparatoru Julius Sezar’ın yaşamını konu alan ve çekimleri süren 12 bölümlük diziyi seneye ekranına taşımaya hazırlanıyor.

Kaynak: NetHaber 17 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 337
Makbule hanım, komşusuna yakınıyordu : - Çok fena şekerim, çok fena ! Benim ev hem çok eski, hem de çok rutubetli. Ne geldi başıma biliyor musun ? Gece kilere fareler için bir kapan yerleştir devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.