Merakınızı TÜBİTAK gideriyor
 

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), yüzlerce meraklı insanın birbirinden ilginç sorularına cevap veriyor.

TÜBİTAK’ın “www.biltek.tubitak.gov.tr” adresiyle ulaşılan internet sitesinde, meraklılar tarafından gönderilen binlerce sorunun cevabı yer alıyor.

TÜBİTAK’ın dört bini aşkın sorunun bilimsel cevabının verildiği web sitesinde, “bunlar da merak edilmez ki” dedirtecek sorular da bulunuyor. Siteye gönderilen tüm sorular büyük bir titizlikle cevaplandırılarak, insanların meraklarını yenmeleri sağlanıyor.

TÜBİTAK’A GELEN SORULAR VE CEVAPLARINDAN BAZILARI
Deniz seviyesinden yüksek yerlerde niçin yemekler daha geç pişer?
İlk bakışta çelişkili gelebilir ama cevabımız, ‘yükseklerde su neden çabuk kaynar’ sorusunun cevabıyla aynı. Her iki olayın temel nedeni, suyun kaynama sıcaklığının hava basıncına bağlı olması. Hava basıncı düştükçe suyun kaynama sıcaklığı da düşer.

Tıp ismi hangi şehirden gelmektedir?
Tıp sözcüğü Arapça ‘tıbb’ sözcüğünden dilimize girmiş, iyileştirme, sağaltma anlamlarında kullanılıyor. Aynı kökten tabip, tababet gibi sözcükler de dilimizde yer alıyor.

Kanalizasyon kapakları neden yuvarlak?
Kanalizasyon kapakları, kapak deliğin içine düşmesin diye yuvarlak yapılır.
Kaynak: Ntvmsnbc 14 Mart 2006

 
Süper Teyze 142
Ceren annesiyle birlikte bayram tatili için İtalya’ya gitmişti. Bir yandan geziyorlar, bir yandan alışveriş ediyorlar, bir yandan da İtalyan mutfağının leziz çeşitlerini tadıyorlardı. İlk gün pizza  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.