Amerikalı yönetmenden bir Osmanlı belgeseli
 

Emmy ödüllü ünlü Amerikalı yönetmen Robert Kirk, "Osmanlı İmparatorluğu" belgeseline imza attı. Bir Hollywood yapımı olan bu belgesel, History Channel’da gösterilecek.

"Osmanlı İmparatorluğu" belgeseli, Amerika’nın önde gelen prodüksiyon şirketlerinden Digital Ranch tarafından Afyon, Uşak ve İstanbul’un tarihi ve doğal mekanlarında gerçekleştirildi. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Emmy ödüllü ünlü Amerikalı prodüktör-yönetmen Robert Kirk’ün üstlendiği belgeselin Türkiye’deki çekimleri, temmuz ayında kalabalık bir ekiple gerçekleştirildi. Ünlü Türk yönetmen Tolga Örnek ise Robert Kirk’le olan kişisel dostluğundan ötürü, yapımın Türkiye’deki ayağına destek oldu.

Çekimlerin İstanbul ayağında, Topkapı ve Dolmabahçe Sarayı gibi Osmanlı İmparatorluğu’nun en önemli mekanlarında röportajlar ve çekimler özel izinler alınarak yapıldı. Tarihsel olayların canlandırıldığı çekimlerde atlılar ve askerler, döneme ait orijinal kostümler kullanıldı. Projede, Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Gazi rolünü, daha önce Kanal D’de yayınlanan "Karaoğlan" dizisindeki "Kaşgarlı Gurhan" karakterini canlandıran Mehmet Akif Asmaz üstlendi.

36 Osmanlı padişahının hayatlarından kesitler alınarak Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruşuna kadar geçen dönemi belgesele dönüştüren ve şu sıralar Amerika’nın Los Angeles kentinde montajı yapılan belgesel, önümüzdeki bahar aylarında 75 milyon izleyicisi olan History Channel’da gösterilecek.
Kaynak:Hürriyet 16 Mart 2006

 
Süper Teyze 391
Geceyarısı küçük Berk yattığı yerden babasına seslendi : - Babacığım, bana bir bardak su verir misin lütfen ? - İyi ama oğlum, şimdiye kadar tam beş bardak su getirdim sana, dedi adam. Be devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.