Discovery hangardan çıkamıyor
 

NASA, daha önce Mayıs olarak açıkladığı Discovery uzay mekiğinin fırlatılışını Temmuz ayına erteledi. Sorun her zamanki gibi, yakıt tankında çıktı.

NASA, daha önce Columbia uzay mekiğinin 2003’te gökyüzünde infilak etmesine ve Discovery’nin de birkaç kez ertelenmesine neden olan arızayı bir türlü çözemiyor. Mayıs ayında Uluslararası Uzay İstasyonu’na gideceği açıklanan uzay mekiği, yeniden hangara çekilerek birkaç ay daha onarıma tabi tutulacak. Uzmanlar yakıt tankının sensörlerinin değiştirileceğini açıkladı.

Yakıt tanklarındaki sensörler, uzaya çıkışta kullanılan ateşleyici motorların ne zaman kapatılması gerektiğini ölçüyor, zira motorların yeterince yükselmeden zamansız kapatılması, mekiğinin yeryüzüne geri düşmesine neden olabiliyor.

Sensörlerin onarımında eski kablolar değiştirilecek. NASA mühendisleri daha önce de Discovery’nin yakıt tankının izolasyonunu yenilemişti. Yakıt tankının dış kısmındaki izolasyon parçalarının, Columbia kazasında olduğu gibi, koparak mekiğe geri çarpması patlamaya yol açıyor.

Ertelemeye karşın NASA, Discovery’nin bu yıl en az üç kez uzaya çıkmasını planlıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 16 Mart 2006

 
Süper Teyze 330
Demet anneannesine yalvarıyordu : - Ne olur anneanneciğim, bana 2 YTL ver ! Ne olur ! - Ne yapacaksın o parayla ? diye sordu anneannesi. - Hiiiiç ! dedi küçük kız. Sokağın köşesinde bağıran devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.