Liseli genç pi’nin 8.784 basamağını ezbere okudu
 

ABD’li bir lise öğrencisi matemetiğin en önemli sabitlerinden, pi sayısının virgülden sonraki 8 bin 784 basamağını ezbere okudu.

ABD’nin Salem kentinde bir lisede öğrenci olan 15 yaşındaki Gaurav Rajav, hedefini pi’nin virgülden sonraki 10 bin 790 basamağını ezberlemek olarak açıkladı. Genç öğrenci bu hedefe ulaşırsa, Amerika kıtasının rekorunu kırmakla kalmayacak, genç yaşında bunu başaran sayılı kişilerden biri olacak. Rajav’ın başarısı pi sayısını ezbere bilen diğer matematikçilerin derlediği Pi Dünya Sıralaması (Pi World Ranking List) listesine dahil edilecek.

Salem Lisesi öğrencisi Rajav, eriştiği basamak sayısından memnun olduğunu gelecek iki ay içinde daha ileri gitmeyi umduğunu ifade etti.

Rajav’ın matematik öğretmeni Linda Gooding de, hakemlik yaptığı rekor denemesinden sonra öğrencisini kutlarken, “Ben ona pi sayısını öğrettim, o ise 8 bin’den fazla basamağını saymayı öğrendi” şeklinde konuştu.
Kaynak:Ntvmsnbc 19 Mart 2006

 
Süper Teyze 55
Kimya dersinde, öğretmen sınıfa sorar : - Söyleyin bakalım, gümüşü açık havada bıraktığımız zaman ne olur ? Alican anında parmak kaldırır ve yapıştırır cevabı : - Çalınır öğretmenim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.