Türk ve Yunan Gençlerinden ‘Barış Sitesi’
 

Türk, Yunan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Kesiminde eğitim gören üniversite öğrencilerinin kurduğu TURGRESOC (Türk-Yunan öğrenci Topluluğu) iki ülke gençliğinin yakınlaşması, sorunların çözümü için ortaklaşa bir İnternet sitesi kurdular.

Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1’nci sınıf öğrencisi Yasemin Çetinel ile Atina Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi Fanis Koussouris’in öncülük yaparak TURGRESOC adına kurduğu www.turgresoc.org adresli internet sitesinde Türkiye ve Yunanistan hakkında bilgiler, öneriler, akademik yenilikler, konferansların duyuruları, Türkiye ve Yunanistan’ı ilgilendiren bazı kitap özetleri, AB ülkelerinde iki ülke hakkında çıkan yazılar, tartışmalar ve makaleler bulunacak.

Sitenin röportaj bölümünde ise ilk olarak eski dışişleri bakanları İsmail Cem ve Yorgo Papandreu ile yapılan özel röpörtajlar yer alıyor. Sitenin Conflict İssues bölümünde ise sorunlar, bu sorunlarla ilgili olarak atılan adımlar ve çözümler, eğlence bölümünde ise TURGRESOC’un organizasyonları sırasında düzenledikleri eğlenceli aktiviteler ile basında çıkan haberler yer alacak. Yasemin ve Fanis’in son iki ay gece gündüz çalışarak ziyarete hazır hale getirdiği sitede belirli günlerde ziyaretçilerin de katılımıyla forumlar düzenlenecek. Sitede gençlere sponsor olan firmaların reklamları, Yürk -Yunan dostluğu üzerine çalışan diğer STK (Sivil Toplum Kuruluşları) ların tanıtımları da bulunacak. 

Kaynak: Hürriyet 14 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 179
Öğretmen Eda’ya sordu : -Bize cesaretin anlamını açıklayabilir misin kızım ? - Cesur davrananlara, cesaret sahibi denir öğretmenim, dedi Eda. _- Bize bir örnek verebilir misin peki ? - Ö devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.