Kanada’da ‘büyük katliam’ başladı
 

Av sezonunda, 300 binden fazla fok, insanoğlunun kürk merakı uğruna sopalarla vurularak öldürülecek.

Çevrecilerin “büyük katliam” dediği fok avı itirazlara, protestolara rağmen Kanada’da başladı.

Kanada’da hükümetinin ticari alanda kullanılmak üzere 325 bin fokun öldürülmesine izin vermesinin ardından av sezonu başladı. Av sezonu, ilk olarak 91 bin fokun sopalarla öldürülmesinin beklendiği Magdalen Adaları çevresinde başladı. İkinci ve daha büyük avlanma ise 4 Nisan’da Terre-Neuve eyaletinde başlayacak.

Hayvan hakları savunucuları ise gelişmeler karşısında üzgün. Aralarında eski Fransız film yıldızı Brigitte Bardot’un da bulunduğu hayvan haklarını savunan birçok kişi ve kuruluş, çabalarına rağmen sezonun başlamasını engelleyemedi.

Çok sayıda hayvan hakları savunucusunun, “foklara zulüm etmekle” suçladıkları avcıları gözlemek ve filme almak amacıyla gemi ve helikopter kiraladıkları kaydediliyor.

Kanada hükümeti ise, acvcılığın ekonomiye önemli bir destek sağladığını belirtiyor ve 6 milyon fok sayısının sabit kalmasını sağladığını belirtiyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 27 Mart 2006

 
Süper Teyze 315
Saflığıyla tanınan Gönül abla, hayvan satışları yapılan bir çiftlikte çalışmaya başlamıştı. İşe başladıktan birkaç ay sonra, bir müşterisi öfke içinde çalıştığı yere geldi ve  bağırmaya başladı : devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.