İçinden müzik geçen film: ‘Salome’
 

25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin geleneksel ‘Canlı Müzik Eşliğinde Sessiz Filmler’ bölümü, bugün saat 19.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gösterilecek Charles Bryant’ın ‘Salome’ adlı filmi ile başlıyor.

Siemens Ev Aletleri sponsorluğunda gerçekleşen gecede Oscar Wilde’ın çok tartışılan aynı adlı oyunundan uyarlanan Salome, Alman piyanist Eunice Martins’in özgün bestesi eşliğinde gösterilecek.

Çekildiği yıllarda bir skandal, günümüzde ise fantastik bir kült film olarak görülen ‘Salome’nin avangart set ve kostüm tasarımları, Oscar Wilde’ın oyunu için yapılan özgün çizimlere dayanıyor.

Salome, İncil’den alınan, popüler bir intikam öyküsünü anlatıyor. İlk defa 1923 yılında Charles Bryant tarafından beyazperdeye uyarlanan, Salome’de, başrolü sessiz film döneminin en ünlü kadın oyuncularından Bryant’ın Rus asıllı eşi Alla Nazımova oynuyor.

Filmin sanat yönetmeni, kostüm tasarımcısı ve senaryo yazarı ise Rudolph Valentino’nun ikinci eşi olarak tanınan Natacha Rambova...

Amerika’dan çıkan ilk sanat filmi sayılan Salome bu iki önemli isimi aynı filmde buluşturuyor ve şaşalı, göz alıcı ve unutulmaz bir görsel anıt olarak sinema tarihinde klasikler arasında yer alıyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 5 Nisan 2006

 
Süper Teyze 130
Afacan Melih, amcasının çiftliğini ziyarete gitmişti. Amcası  Melih’e ahırdaki hayvanlarını gösteriyordu. -  Bak Melih bu inek birkaç hafta sonra anne olacak. Nasıl doğuracak biliyor mu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.