Dinozor fosilinde kanser incelemesi
 

Bilim insanları, 65 milyon yıl önce soyu tükenen dinozorlarda görülen kanser tümörlerini inceleyerek insanla arasındaki benzerlikleri araştıracak.

Milyonlarca yıl önce yaşamış da olsalar, dinozorlarda görülen kanser vakaları, bugün milyonlarca insanın ölümüne neden olan kanser hastalığı ile ilgili ipuçları verebiliyor. University of Pittsburgh Tıp Okulu’nda açılan bir seminerde, dinozor fosillerinde bulunan kanserli tümörlerde bu hastalıklarla ilgili çalışmalar yapılacak.

Pittsburgh’daki Carnegie Doğal Tarih Müzesi paleontoloji uzmanı Christopher Beard, bugün insanlarda görülen sıtma, guatr, kanser gibi birtakım hastalıkların esas olarak insanoğlunun uzak geçmişteki atalarından miras kaldığını vurguluyor. Beard, yaşayan hayvanlar veya fosillerden elde edilecek verilerin, bu hastalıkların kökeni ve evrimi ile ilgili önemli bilgiler sağlayacağını belirtiyor.

TÜMÖRLÜ DİNOZOR ARAŞTIRILACAK
Carnegie Müzesi’nden uzmanlar, ABD’nin önde gelen tıp okullarından University of Pittsburgh Tıp Fakültesi’nde açılacak bir seminerde masaya yatıracak. Tıp öğrencilerinin de katılacağı seminerde ele alınacak örnek ise, müzenin elinde bulundurduğu 150 milyon yıllık dinozor fosili; fosilin bir de tümorü var.
Kaynak: Ntvmsnbc 4 Nisan 2006

 
Süper Teyze 409
  Ayça, arkadaşı Ece’ye parkta birlikte oynamayı önermişti : - Maalesef ! dedi Ece. Çok üzgündü ama birlikte parka gidemezlerdi. - Neden ? dedi merakla Ayça. - Çünkü babam ev ödevlerimi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.