Hürrem Sultan Beni Gururla Seyretmiştir
 

Yunanistan, Sırbistan-Karadağ ve Ukrayna’nın büyük çekişmesine tanık olan 49. Eurovision Şarkı Yarışması’nda ipi göğüsleyen Ukraynalı Ruslana oldu. Sempatik şarkıcı, zafere çok ihtiyacı olduğunu, başlangıçta kimsenin kendisine inanmadığını söyledi.

Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan’ın köyünde dünyaya geldiğini söyleyen Ruslana, ‘Hürrem’e layık oldum. Eminim beni bir yerlerden gururla seyretmiştir’ diye konuştu.

Eurovision Şarkı Yarışması’nın birincisi Ukraynalı Ruslana zafer sevincini yaşıyor. Hürrem Sultan’la aynı köyde doğduğunu belirten ve yarışmada 280 puanla ipi göğüsleyen sempatik şarkıcı, basın toplantısında şansın da kendisinden yana olduğunu söyledi. Ruslana Lyzichko, gazetecilerin ve hayranlarının büyük ilgi gösterdiği basın toplantısına birinciliği kazandığı ‘Wild Dances’ şarkısıyla girdi. Çok heyecanlı olduğu görülen zaman zaman da göz yaşlarını tutamayan şarkıcı, Türkçe ve İngilizce teşekkür edip elindeki Ukrayna bayrağını sallayarak çalmakta olan şarkısına eşlik etti. Ruslana şunları söyledi: ‘Şu anda tek bir şey hissedebiliyorum: Çok mutluyum. Ülkeme, salonda bulunan herkese ve beni İstanbul’a davet eden Türkiye’ye inandım. Bana burada bu insanlar arasında olma şansı verdiği için de Tanrı’ya şükrettim. Gösterdiği misafirperverlik için Türkiye’ye teşekkür ediyorum.’
TOPRAĞI ÖPECEĞİM

Ruslana, ülkesine döndüğünde ilk yapacağı şeyin ne olduğu yolundaki soruya, ‘Russell Crowe’un Gladyatör filminde yaptığı gibi yapacağım. Dizlerimin üzerine çöküp toprağı öpeceğim’ yanıtını verdi. Ruslana, ‘Bu ödülü hem öğretmenim, hem de kocam olan hayatımın paylaşımına veriyorum. Hiç yanımdan ayrılmayan büyük aşkıma teşekkür ederim. Bu mutluluğu hayatım boyunca yaşayacağım. Bana olan inançları için anne ve babama da sonsuz teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Kanuni’nin eşi

49. Eurovision birincisi Ruslana, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Ukraynalı eşi Hürrem Sultan’la aynı köyden olduğunu söyledi. Hürrem’in kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Ruslana, ‘Ben Hürrem Sultan’ın doğduğu Rogotin Pod Galiçem köyünde doğdum. Bu birincilik onun sayesinde oldu’ diye konuştu.
Kaynak: Hürriyet 18 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 265
Cengiz okuldan eve sevinç içinde geldi. Çantasını bir yana,ayakkabılarını bir yana fırlattı ve neşeyle bağırdı : - Yaşasın ! Yarın okul yok ! Annesi gülerek . -Dur oğlum, sakin ol ! Anlat b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.