MEB Velileri eğitecek
 

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencileri şiddete iten sebepler arasındaki alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi amacıyla bir proje başlattı. Velileri hedef alan “Hayata Sahip Çıkmak” adlı proje, çocukların kötü alışkanlıklardan korunma yöntemini örneklerle ortaya koyacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla geçen sene başlatılan ‘Çocuk ve Gençlerin Risklerden Korunması Projesi’ kapsamında yürütülecek yeni projeyle veliler ve öğrencilere eğitimler verilecek. Risk altındaki çocuklara 11 oturumluk bir program uygulanırken, velilere yönelik düzenlenecek eğitim seminerlerinde ise çocuklarına nasıl davranacaklarına yönelik somut önerilerin yanında bunların yer aldığı 10 bin kitapçık dağıtılacak.

Bakanlık ‘Hayata Sahip Çıkmak’ projesi kapsamında şiddet olaylarına en çok karıştığı saptanan 10-14 yaş grubundaki çocukların aileleri için uyarı ve önerilerin yer aldığı iki de kitap hazırladı. Velilere dağıtılacak kitaba önsöz yazan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘günümüz şartlarında çocuk yetiştirmenin gittikçe güçleşen bir zanaat’ olduğunu belirterek, “Karşılaştığımız güçlükler karşısında çaresizliği sıklıkla hisseder olduk. Hepimizin sıkıntılı, tasalı zamanları olabilir. Bu zamanlarda problemlerimizi çözerken aile toplantılarında çözüm geliştirmek, iyi model olmamızı sağlayacak. Onu dinleyin ve paylaşın.” dedi. Çocuk ve gençleri tehdit eden tehlikelerin başında alkol, sigara ve uyuşturucu madde geldiğini vurgulayan Çelik, bunların önüne okul-öğrenci ve veli işbirliğinde geçileceğini ifade etti.
Kaynak:İnternethaber 5 Nisan 2006

 
Süper Teyze 59
Selim yine derse geç kalmıştı. Öğretmeni azarladı : - Okula geç kalmak çok kötü bir alışkanlık Selim. Bizden özür dilemen gerekiyor ! Selim şaşkındı : -Neden öğretmenim ? Babam her zaman öğ devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.