Zihni Sinir dersleri geliyor
 

Gelecek yıldan itibaren uygulanmaya başlanacak ‘teknoloji ve tasarım’ dersinde öğrenciler, gözlem ve araştırma yapıp tasarımlar gerçekleştirecek. İlköğretimin 6, 7 ve 8. sınıflarında kademeli olarak okutulacak derste öğrenciler, özgün tasarımlar çıkarıp gelecekle ilgili kurgular yapacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, teknoloji ve tasarım dersiyle öğrenciyi araştırıcı bir birey haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Kendisinin ve toplumun yarınını daha yaşanabilir hâle getirmek için sorunların farkına varan, çözümler üreten, hayal gücü gelişmiş, sorgulayan, girişimci, değişim ve gelişime açık bireyler yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Zihni Sinir ve ‘proce’lerin mucidi karikatürist İrfan Sayar da bakanlığın koyduğu yeni derse destek vererek, dersin amacına ulaşması halinde çok sayıda Zihni Sinir’lerin ortaya çıkabileceğini vurguladı. Eskiden ilköğretim okullarında resim, kompozisyon veya karikatür yarışmaları düzenlenirken artık buluş şenlikleri yapıldığını hatırlatan Sayar, “Küçük yaşta çocukların bu tip konulara aşina olmaları çok önemli. Yeni bir şeyler ortaya koymanın heyecanını o yaşta hissedecek ve bunu sürdürecekler.” diye konuştu.

İş eğitimi dersinin yerine konulan teknoloji ve tasarım dersinde, öğrencilere “içinden şemsiye çıkan şapka, yiyeceklerin tazeliğini kontrol eden çubuk, bilgisayara bağlanıp ısıtıcı olarak kullanılan terlik” gibi projeler gösterilecek. Böylece Prof. Zihni Sinir gibi ilginç icat ve tasarımlara imza atmaları sağlanacak. Çeşitli tasarım ve buluş hikayeleri, Farabi, Mimar Sinan, su saati, kilit ve açıölçerin mucidi Cezeri gibi bilim insanlarının hayatlarından kesitlerin anlatılacağı derste, ‘yaratıcı düşünceyi uyaran teknikler’le öğrencilere yol gösterilecek. Öğretim yılı sonunda düzenlenecek teknoloji şenliğinde ise öğrenciler ürünlerini sergileyecek.
Kaynak: İnetrnethaber 6 Nisan 2006

 
Süper Teyze 120
Eski bir avcı olan dedesi Mert’e anlatıyordu : - Hiç unutmam o yıl korkunç kar vardı ! Ben de Bolu’nun dağlarında ava çıkmıştım. Birdenbire karşımda tam sekiz tane vahşi kurt belirdi. Keskin dişl devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.