Haydi kızlar bayrama
 

Kız çocuklarının okutulması için başlatılan kampanyaların gördüğü ilgi bu yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına da yansıdı. Törenleri kız öğrenciler sunacak, anneleri de onları izleyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ana temayı "Türk kadını" olarak belirledi.
MEB ve UNICEF’in ortaklaşa yürüttüğü "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde düzenlenecek ve devlet erkânının da katılacağı 1. Meclis Binası’ndaki törende, kız öğrenciler, 1935 seçimleriyle TBMM’ye giren 18 kadın milletvekilini canlandıracak. İllerdeki kutlamalarda da kız öğrenciler ön plana çıkarılacak. Törenleri kız öğrenciler sunacak, etkinliklere ve kutlama törenlerine anneleriyle katılacak.

Kampanya etkisi
Karar alınırken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in eşi Semra Sezer’in önderliğinde yürütülen "Ulusal Eğitime Destek", Milliyet gazetesinin "Baba Beni Okula Gönder" ve Turkcell’in "Kardelenler" kampanyalarının etkisi dikkate alındı.

18 ’küçük’ milletvekili

Törende kız öğrencilerin canlandıracağı ilk kadın milletvekillerinin isimleri şöyle: Mebrure Gönenç, Şebike İnsel, Huriye Öniz Baha, Dr. Fatma Şakir Memik, Fakihe Öymen, Ferruh Güpgüp, Bahire Bediz Morova, Mihri Pektaş, Meliha Ulaş, Esma Nayman, Sabiha Gökçül Erbay, Seniha Hızal, Satı Çırpan, Benal İştar Arıman, Türkan Baştuğ Örs, Nakiye Elgün, Sabiha Görkey, Hatice Özgener.
Kaynak: Milliyet 10 Nisan 2006

 
Süper Teyze 340
İskelet ve hayalet sohbet ediyorlardı : - Araba kullanmayı çok seviyorum, dedi iskelet. Yıllardır da sürücü ehliyeti almak için sınavlara giriyorum. Ama daha en başında eleniyorum. - Hay Allah devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.