Deneuve ve Depardieu, Festival’de!
 

25. Uluslararası İstanbul Film Festivali, İstanbul’da, Fransız Sineması’nın iki büyük oyuncusunu ağırlıyor: Catherine Deneuve ve Gérard Depardieu.

Deneuve ve Depardieu’nün gelişleri, Fransız Hükümeti ve Türkiye’deki Fransız Kültür Merkezleri’nin desteğiyle düzenlenen Fransız Baharı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşiyor.

14 Nisan Cuma günü İstanbul’a gelecek olan Gérard Depardieu, Festival’in aynı gece yapılacak Kapanış Galası ve Ödül Töreni’ne katılacak. Catherine Deneuve ise aynı gün İstanbul’a gelerek Festival’in konuğu olacak.

SİNEMA ONUR ÖDÜLÜ ALACAKLAR
İki büyük oyuncu 25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin 14 Nisan Cuma akşamı Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak Kapanış Galası ve Ödül Töreni’nde Festival’in “Sinema Onur Ödülü”nü alacaklar.

25. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Kapanış Galası ve Ödül Töreni aynı gece saat 20.00’den itibaren televizyondan canlı yayınlanacak.

Catherine Deneuve, Roman Polanski’nin ‘Repulsion / Tiksinti’, Luis Buñuel’in ‘Belle de Jour / Gündüz Güzeli’ ve Truffaut’nun ‘Le Dernier Métro / Son Metro’ filmlerindeki muhteşem oyunuyla hafızalara kazındı. Aynı zamanda UNESCO’nun İyiniyet Elçisi olarak görev yapan Denevue, Indochine filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a da aday göterildi. Fransız Sineması’nın en güzel kadınları arasında sayılan Deneuve’ün yüzü, 1985 yılında Fransız ulusunun simgesi olan “Marianne” olarak seçildi.

Oynadığı yüz elliyi aşkın filmde César’dan BAFTA’ya, Venedik’ten Cannes’a birçok ödülün sahibi Gérard Depardieu ise; “Fransa’nın sinema dünyasına armağanı” olarak adlandırılıyor.

Marguerite Duras, Francis Weber, Alain Resnais, Maurice Pialat ve Claude Berri gibi tanınmış Fransız yönetmenlerle sık sık çalışan Depardieu, “Légion d’honneur” ve “Ordre National du Mérite” gibi Fransa’nın en saygın nişanlarıyla onurlandırıldı.
Kaynak:Ntvmsnbc 10 Nisan 2006

 
Süper Teyze 322
Alper yeni ehliyet almıştı.Trafiğe çıktığı ilk günün akşamı annesi sordu : - Nasıldı yavrum ? Şehirde araba kullanmak hoşuna gitti mi ? - Hem de çok ! dedi oğlan. - Peki arabayı garaja par devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.