Köpek katliamını durdurun çağrısı
 

PETA örgütünün Türkiye’deki köpek katliamı için başlattığı kampanyaya film yıldızı Sibel Kekilli’den destek geldi. "Katliamı durdurun" çağrısında bulunan ve hazırlanan afişte poz veren sanatçı, yarın Ankara’da protesto gösterilerine katılacak.

HAYVAN Haklarını Koruma Örgütü PETA’nın Türkiye’deki köpeklerin öldürülmemesi için geçen hafta başlattığı kampanyaya aktris Sibel Kekilli de destek verdi.

Fatih Akın’ın çevirdiği ve Berlin Film Festivali’nda Altın Ayı Ödülü’nü alan "Duvara Karşı" filmiyle yıldızı parlayan Kekilli, hayvan sevgisiyle de bilinen bir sanatçı. Kekilli "Türkiye’deki sahipsiz köpeklere bu derecede vahşice davranıldığına inanamıyorum. Yaşananlar kamuoyuna derhal aktarılmalı ve yetkililer harekete geçerek önlem almalı. Bu nedenle Türkiye’deki hayvanları koruma örgütlerine ve PETA ile birlikte hareket ediyorum" dedi.

Kendi de köpek sahibi olan Sibel Kekilli, köpek doğumlarının kontrol altına alınması için başlatılan kampanyayı hazırlanan afişle temsil edecek. "Her yaşam mutlu sonla bitmez" sloganı ile yola çıkan sanatçı burada her sene sayısız sokak hayvanının açlıktan öldüğüne, dövüldüğüne ve zehirlendiğine dikkat çekiyor. Kekilli, afiş için Berlinli fotoğrafçı Nela König’e poz verdi. PETA örgütü, köpeklerin öldürülmesi yerine, yetkililerce toplanıp, kısırlaştırılıp serbest bırakılmasından yana olduklarını, sorunun böylece ortadan kalkmış olacağını bildirdi.

Sibel Kekilli’nin kampanya çerçevesinde yarın Ankara’ya gideceği açıklandı. Kekilli’nin başkentte düzenlenecek olan protesto gösterisine katılacağı ve Türk hayvan koruma örgütü temsilcilerine destek vereceği bildirildi. PETA sözcüsü, Kekilli’nin Türk yetkilileri ile temasa geçerek bundan böyle köpeklerin vahşice öldürülmemesi yönünde yardım isteyeceğini aktardı. Sanatçının Ankara’daki köpek barınaklarını gezeceği de hatırlatıldı.
Kaynak:Hürriyet 11 Nisan 2006

 
Süper Teyze 434
 Yaşlı yargıç, defalarca yargıladığı  suçluyla bir kez daha karşılaşınca dayanamayıp şöyle dedi : - Bu son olsun oğlum ! Umarım artık düzenli bir hayatın olur ve bir daha karşılaşmayız !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.