İnternet nedir?
 

İnternet, dünya üzerindeki birçok küçük bilgisayar ağını birbirine bağlayan çok büyük bir bilgisayar ağıdır.
Bu sayfalarda, bir ağın tam olarak nelerden olduğunu ve internet üzerindeki bilgisayarların birbirlerine nasıl bağlandıklarını bulabilirsiniz.

Bir bilgisayar ağı nedir?
Ağ, birbirleriyle bilgiyi ve kaynakları paylaşmak üzere birleştirilmiş bilgisayar ve bilgisayar donanımları grubuna verilen addır. Örneğin bir ofisteki bilgisayarlar, aynı dosyalan ve yazıcıları kullanabilmeleri için genellikle ağ oluşturacak şekilde birbirlerine bağlanmıştır.
internet üzerindeki tüm bilgisayarlar birbirleriyle bilgi alışverişi yapabilirler. Dünyanın diğer ucundaki bir bilgisayarla haberleşmek, kapı komşunuzunki ile haberleşmek kadar kolaydır.
 
Okulda çocuklar Ağ’ı başka ülkelerden çocuklarla tanışmak ve onlarla konuşmak için kullanabilirler.
Dünyadaki tüm üniversiteler, araştırma bilgilerini paylaşmak için Ağ’ı kullanabilir.
Bu özel internet kafede insanlar bilgisayarları Ağ’a erişmek için kullanabilir.
Bilgisayarınız bir kez İnternet’e bağlandı mı, büyük bir ağın ortasındaki örümceğe benzer. Bu örümcek ağındaki her tel size diğer bilgisayarlardan bilgi taşır.

Telefon hatları
Ağ’ı oluşturan bilgisayar ağlan, özel ve kamu telefon hatları aracılığı ile birbirine bağlanır. Telefon hatları üzerinden bilgi alır ve gönderirler. Bu hatlar, birbirine sarılı bakır kablolardan, yüksek hızla veri taşıyabilen (bakır telefon kablolarına göre binlerce kez daha hızlı) cam lifli kablolara kadar geniş bir yelpazeden oluşur. Bazı ağlar radyo dalgaları ve mikro dalgalar aracılığı ile birbirine bağlanırlar. Farklı ülkelerdeki ve kıtalardaki ağlar genellikle su altı kabloları ya da uydu aracılığı ile birleştirilir.

Bağlantılar
Üniversiteler, kamu kurumları ve kimi şirketler gibi büyük organizasyonlardaki bilgisayarlar, Ağ’a, "adanmış" bir bağlantı ile ulaşırlar. Bu, Ağ’a sürekli bağlı oldukları anlamına gelir.
Ofislerinde ya da evlerinde bilgisayar kullanan insanların genellikle adanmış bağlantıları yoktur. Bu kişilerin Ağ’a erişebilmeleri ya da "takılmaları" için Internet’e bağlı olan bir bilgisayara telefon hatları üzerinden bağlanmaları gerekir.

 
Süper Teyze 207
Matematik dersinde öğretmen sınıfa sordu : - Söyleyin bakalım çocuklar, bir elimde 7 diğer elimde 5 elma varsa, bu ne anlama gelir ? Arka sıralardan bir ses yükseldi : - Çok büyük elleriniz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.