Müzik endüstrisinin ödül gecesi!
 

Müzik Yapımcıları Derneği’nin (MÜ-YAP) düzenlediği Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri 2006 töreni, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Albümlerin satış oranına göre, ‘Diamond’, ‘Platin’ ve ‘Altın’ ödüllerin sahiplerini bulduğu gecede, ünlü sanatçı Sezen Aksu, geçen yıl çıkardığı ‘Bahane’ ve ‘Kardelen’ adlı albümleriyle 2 ‘Diamond’ ödülü alırken, aynı zamanda Yılın En Çok Satan Albümü ödülüne de değer bulundu.

Ödül töreninde, Rafet El Roman ve İbrahim Tatlıses, diğer ‘Diamond’ ödüllerini alırken, Sibel Can, Yurtseven Kardeşler ve Ankaralı Namık da ‘Platin’ ödülü kazandı.

‘Altın’ ödüllere layık görülen sanatçılar:
İzel, Lara, Şebnem Ferah, Zeynel ve Kenan Vardık, Kibariye, Hatice, Gökhan Özen, Berdan Mardini, Yavuz Bingöl, Nilüfer, İntizar, Yalın, Alişan, Ceylan, Ferhat Göçer, MaNga, Ebru Gündeş, Candan Erçetin, Latif Doğan, Uğur Arslan, Hasan Yılmaz, Zara, İzzet Yıldızhan, Hakan Altun ve Deniz Seki.

“SATIŞLAR YÜZDE 30 GERİLEDİ”
Gecede bir konuşma yapan MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta, müzik endüstrisi açısından 2005 yılının zor bir yıl olduğunu vurgulayarak, satışların yüzde 30 gerilediğini kaydetti.

Özellikle kaset satışlarında çarpıcı bir düşüş yaşandığını anlatan Forta, bu düşüşün temel nedenlerinden birinin, yasadışı kopyalama yani korsan olduğunu, buna son zamanlarda internet korsanlığının da eklendiğini söyledi.
Kaynak:Ntvmsnbc 13 Nisan 2006

 
Süper Teyze 318
Bir patates ile bir kuşkonmaz, toprağın altında buluşmuş, sohbet ediyorlardı. Patates yakındı : - Anlayamıyorum şekerim ! Senden daha iriyim, daha ağırım. Sen hem hafif hem de incesin. Buna rağme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.