Evrim dar bir bölgede gerçekleşti
 

4.1 milyon yıllık yeni bir fosilin keşfi, evrimin, diğer insansı türlerin de fosillerinin çıktığı Etiyopya’nın Orta Avaş bölgesinde 10 km’lik çapta bir alanda gerçekleştiğini gösteriyor.

Bilim insanlarının Etiyopya’da gün ışığına çıkardığı Australopithecus insansı türüne ait 4.1 milyon yıllık fosil, insanoğlunun evrimindeki önemli bir boşluğu dolduruyor. Fosiller, 8 ayrı kişiye ait olup, el ve ayakları da kapsıyor. Aynı bölgede daha önce de 7 ayrı insan atasına ait iskelet bulunmuştu. Son bulgu, insan evriminin tek bir bölgede uzun bir zaman zarfında meydana geldiğine işaret ediyor. Fosil, insanın dört ayaktan iki ayağa geçişinde önemli bir boşluğu dolduruyor.

EVRİM SAHNESİ ETİYOPYA
Araştırmayı yürüten Etiyopyalı antropolog Berhane Asfaw, Australopithecus türüne ait son bulguyla birlikte insan evriminin tek bir bölgede gerçekleştiğinin ortaya çıktığını vurguladı.

İskeletin ait olduğu canlıya Australopithecus anamensis adı veriliyor. Söz konusu insansı canlı türünün varlığı daha önce de biliniyordu. Ancak önemli olan iskeletin çıktığı bölge, zira tüm iskeletlerin aynı bölgede çıkmış olması, evrimin tek bir bölgede Orta Avaş’ta gerçekleştiğini gösteriyor.

Araştırmaya katılan bir diğer bilim insanı University of California-Berkeley uzmanı Tim White, aynı bölgede birçok fosilin çıkmasını şöyle tanımlıyor: “Bulgulardan, insan evriminin 6 milyon yıllık bir filmi çıkıyor, tek bir sahnede insansı türlerinden birbirlerine evriminin dizisi”.
Kaynak: Ntvmsnbc 13 Nisan 2006

 
Süper Teyze 31
Matematik öğretmeni sınıfa girdi ve : - Çocuklar size iyi bir haberim var, bu gün bilgisayarla hesap yapmayı öğreneceğiz ! dedi. Bütün öğrenciler çok sevinmişlerdi. Öğretmen içlerinden birini kald devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.