3.5 Milyon $ Çöpten Çıktı
 

ABD’nin Los Angeles Filarmoni Orkestrası’nda görevli bir müzisyenin evinden çalınan 3.5 milyon dolar değerindeki Stradivarius viyolonsel çöplükte bulundu.

CD rafı olacaktı

Polisin önceki günkü açıklamasına göre, baş viyolonselist Peter Stumpf’ın Los Angeles’taki evinden geçen ay çalınan viyolonseli üç hafta sonra bir hemşire buldu. Hemşire, bir hastasına giderken çöplükte bulduğu ve evine götürdüğü viyolonseli erkek arkadaşından tamir etmesini ya da CD rafına dönüştürmesini istedi. Ancak hemşire daha sonra fikir değiştirdi ve 7 Mayıs’ta polise teslim etti.

Tamir edilecek

Ünlü müzik aletleri yapım ustası Antonio Stradivari tarafından 1684 yılında yapılan viyolonselin zarar gördüğü, ancak tamir edilebileceği belirtildi. Los Angeles Filarmoni Derneği sözcüsü Elizabeth Hinckley, 320 yıllık, 3.5 milyon dolar (5.5 trilyon lira) değerindeki viyolonseli 30 yıl kadar önce satın aldıklarını söyledi. Stradivarius’un bulunması üzerine Stumpf ile Hinckley sevinçle kucaklaştı.  

Kaynak: Hürriyet 20 Mayıs 2004 

 
Süper Teyze 449
 Serkan ve ailesi, kısa süren bir Avrupa turundan yeni dönmüşlerdi. Mümkün olan en kısa sürede çok fazla ülke görmeye çalıştıkları için yorgun görünüyorlardı. Serkan’ın küçük kuzeni Alp merakla devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.