Buzul ile giden bozayı yaşıyor
 

Baltık Denizi’nde geçen hafta bir buz kütlesinin üzerinde yolunu kaybeden ve başarısız bir kurtarma operasyonundan sonra Estonyalı sahil muhafaza ekipleri tarafından kayıp ilan edilen bozayının bölgedeki bir adada hayatta kalmayı başardığı sanılıyor.

Sahil Muhafaza sözcüsü Helena Loorents, Ruhnu adasının bir sakininin ayı izlerine rastladığını kendilerine haber verdiğini, izleri inceleyen bir av uzmanının da izlerin bir ayıya ait olduğunu doğruladığını anlattı.

Helena Loorents, “İzlerin, geçen hafta bir buz kütlesinin üzerinde kalarak yolunu kaybeden ayıya ait olması çok muhtemel” dedi.

Bozayı, Riga Körfezi’nde Ruhnu adasının 12 kilometre açığında bir av teknesi mürettebatı tarafından bir buz kütlesi üzerinde görülmüştü.

Bu genç ayının, ilkbahar aylarında bütün bozayılarda olduğu gibi, annesi tarafından kendi topraklarını bulmaya gönderilmiş olduğu sanılıyor.

Bozayının avcılar tarafından görülmesi üzeri sahil muhafaza ekipleri kurtarma operasyonu düzenlemiş, ancak yoğun sis yüzünden perşembe günü çalışmalarına son vermek zorunda kalmıştı.

Uzmanlar, genç bozayının hayatta kalma şansının az olduğunu belirtmişti.
Kaynak: Ntvmsnbc 17 Nisan 2006

 
Süper Teyze 295
O gün matematik sözlüsü vardı. Ama öğretmen çok yorgun görünüyordu. Gribe yakalanmak üzereydi ama sözlüyü de yapmaya kararlıydı. Masasına oturdu ve listeyi gözden geçirmeye başladı. Sınıfta herkes ç devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.