Dünya Güneş’ten uzaklaşıyor
 

Alman fizikçilerinin son hesaplarına göre Dünya ve Güneş arasındaki mesafe 100 yılda bir on metre kadar açılmakta. Araştırma çerçevesinde son 120 yıl içindeki gözlemlere ait veriler yeniden sistematik olarak değerlendirilmiş.

Açıklama geçen haftalarda Alman Fizik Birliği’nde Claus L?mmerzahl tarafından yapıldı.

Fizikçi, Güneş ve Dünya arasındaki mesafenin niçin açıldığının yerçekimi fiziğindeki bilgiler ve yöntemlerle açıklanamadığını ancak bu gelişmenin iklim üzerinde etkili olmayacağını söyledi. Çünkü değişim kozmik ölçülere göre çok küçük.

Bilim adamının açıklayamadığı diğer bir fenomen de "Pioneer Anomalisi". Bu fenomen yetmişli yıllarda Dünyamızı terk eden ve şu sıralar güneş sisteminin sınırlarına ulaşmış olması gereken Pioneer uzay sondalarına göre adlandırıldı. Sondalar burada bilinmeyen bir kuvvet tarafından frenlenmişler ve bu konuda şimdiye dek herhangi bir açıklama getirilemedi.
Kaynak:Hürriyet 15 Nisan 2006

 
Süper Teyze 158
Öğretmen coğrafya dersinde sınıfa sordu : - Porto nerededir, bilen var mı çocuklar ? Umut hemen parmak kaldırdı : - Bizim evdeki şişelerin arasında öğretmenim ! - Nasıl yani ? diyebildi  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.