Okulda mutluluk dersi verilecek
 

İngiltere’nin en saygın kolejlerinden Wellington, giderek maddiyatçılığın ve şöhret tutkusunun ön plana çıktığı toplumda, öğrencilerin karşılaştıkları sorunlarla mücadele edebilmeleri için “mutluluk dersi” vermeyi amaçlıyor.

Başkent Londra’nın batısındaki Berkshire bölgesinde bulunan Wellington kolejinin Müdürü Anthony Seldon, müfredata “mutluluk dersinin” ekleneceğini belirterek, “Akademik konulara fazla yoğunlaşarak çok daha önemli bir şeyi atlıyoruz” dedi.

Çocukların daha fazla paranın daha fazla mutluluk getirmediğini öğrenmeleri gerektiğini söyleyen Seldon, “Genellikle gençlerin amacı şöhret, para, mal-mülk sahibi olmak, ancak bunlar mutluluk barındırmıyor” diye konuştu.

2006-2007 öğretim yılında hayata geçirilecek pilot proje çerçevesinde “Mutlu olma” derslerinin Cambridge Üniversitesi’nden bir psikolog tarafından verileceği belirtiliyor.

Haftada 1 saat, 14-16 yaşındaki gençlere verilecek bu ders, öğrencilere duygularını denetlemeyi, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını kontrol etmeyi öğretmek ve günlük hayatta başkalarıyla nasıl etkileşimde bulunulduğunu anlamalarını sağlama amacı taşıyor.

Wellington kolejinde 13-18 yaş arası 750 erkek, 16-18 yaş arası 50kız öğrenci öğrenim görüyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 18 Nisan 2006

 
Süper Teyze 417
 Delikanlı büyük bir bunalım içindeydi. Ailesinin de desteğiyle bir ruh doktorundan yardım almaya karar  verdi. ;İlk randevusunda da çekinerek anlatmaya başladı : - Derdim büyük doktor be devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.