Piyanist matador oldu
 

Roman Polanski’nin yönettiği "Piyanist"teki rolüyle Oscar kazanan Adrien Brody, "Manolete" filminde efsanevi matador Manuel Rodriguez Sanchez’i canlandırıyor. Penelope Cruz ise matadorun aşk yaşadığı oyuncu Lupe Sino rolünde.

Yaşanmış öyküler, her zaman senaristlerin imdadına yetişiyor. İlginç yaşam öyküleriyle bir döneme damgasını vuran kişilerin hayatı, sinemaseverlerin de çok ilgisini çekiyor. Adrien Brody ve Penelepe Cruz, "Manolete" adlı filmde 20. yüzyılın ilk yarısına damgasını vuran acı bir aşk hikayesinin kahramanlarını canlandırıyorlar.

Daha önce Roman Polanski’nin yönettiği "Piyanist"te ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ı canlandıran ve bu rolüyle Oscar kazanan Adrien Brody, bu kez efsanevi matador Manuel Rodriguez Sanchez rolünde. Penelope Cruz ise onun deli gibi aşık olduğu oyuncu Lupe Sino’yu canlandırıyor.

AYLARCA BOĞA GÜREŞİ İZLEDİ

Gelelim, bu ilginç filme konu olan gerçek olaylara... 1947 yılının 28 Ağustos günü, İspanya’nın efsane matadorlarından Manuel Rodriguez Sanchez, Linares kentinde arenaya çıktı. Çok yaman bir boğa ile güreşecekti. Tribünleri dolduran hayranları, kısaca Manolete adıyla bilinen yakışıklı boğa güreşçisinin azgın boğayı eninde sonunda dize getireceğinden emindiler. Arenada alkışlarla sevinç çığlıkları birbirine karışıyordu. Ama bu kez zafer matadorun değil, boğanın olacaktı. Manolete, hastaneye kaldırıldı. Matadorun güzel sevgilisi Lupe Sino da apar topar sevgilisinin yanına koştu, ama Lupe Sino hastaneye varamadan Manolete son nefesini vermişti.

İspanya’yı o dönemde yasa boğan acı olayın hikayesi özetle böyle. Adrien Brody, bu talihsiz matadoru başarıyla canlandırabilmek için aylarca boğa güreşlerini izledi ve tanınmış matadorlarla konuştu.
Kaynak:Hürriyet 20 Nisan 2006

 
Süper Teyze 52
Yaramaz Baykal okuldan yeni dönmüş, annesiyle sohbet ediyordu : - Biliyor musun anne, bu gün öğretmen bir kardeşim daha olup olmadığını sordu. - Tek çocuk olduğunu söyledin mi peki ? - Tabi söyle devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.