Kartallı çocuklar barışın resmini boyuyor.
 

Kartallı çocuklar 22 Nisan  2006  Cumartesi günü saat 11.00’de barışın resmini boyuyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında dünyanın en büyük barış resmi ile dünya rekoru kırılacak..
Guinnes Rekorlar Kitabına aday 100 m2’lik tuvalde 100 öğrenci, barışın resmini boyayacak..
Kartal’da yaşayan 7-11 yaş arasındaki çocuklar dev resmi iki saat içinde tamamlayacaklar.. Bu rekor denemesi Kartal stadyumunda, Kartal Belediyesi tarafından düzenleniyor.
22 Nisan’da saat 11.00’de gerçekleşecek.. Guinnes Türkiye temsilcisi Prof Dr. Orhan Kural’ın da hazır bulunacağı etkinlik, resmi olarak da tasdik edilecek..
100m2’lik kavramsal sanat performansı  ile çocuklar sanatın insanlar ve toplumlar arasındaki güçlü iletişimini kullanarak  dünyaya ve ülkemize söylemek istediklerini dile getirecekler...

Kartallı çocukların Guinnes rekorlarına adaylığı kabul oldu.100 Kartallı çocuğun  100 m2’lik tuval üzerine barış güvercinlerinin yer alacağı desenler Guinnes Rekorlar Kitabına girmeye hak kazanacak... Kartal ilçesindeki ilköğretim okullarında okuyan öğrenciler arasından seçilen resme  yatkın 100 Kartallı çocuk  22 Nisan 2006 Cumartesi günü saat 11.00’de Kartal Stadyumunda  dünya rekoru kırmak için yarışacak.
Kartal’daki 45 okuldan özel olarak seçilen küçük öğrenciler  sanat çalışmalarını 25 yıldır Amerika’da sürdüren Ressam Yücel Dönmez’in küratörlüğünü üstlendiği projede öğrenciler  Yücel Dönmez’in ses getiren tekniklerini uygulayacak. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen dünya rekoru denemesinde minik öğrenciler ilk provada çok yüksek performans gösterdiler.

Öğrencilerden bir kısmına özel bir eğitim verdiklerini belirten Dönmez, daha önce aynı projenin daha küçük boyutunu Amerika’nın Ohio eyaletindeki Midwest Sanat Fuarında 45 m2 alan üzerinde gerçekleştirdi. Fuarda sergilenen resim 7-11 yaş grubunun en kısa zamanda yaptığı dünyanın en büyük resmi ilan edildi.
Kartal’da yapılacak olan ve tribünlerden izlenecek etkinlikte, öğrenciler yaklaşık 50-75 litre arasında akrilik boya kullanacaklar. Resim bir gün sonra 23 Nisan bayramı geçit resminde de öğrenciler tarafından sergilenecek.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar   konuyla ilgili olarak şöyle dedi:
"Kartal her zaman sanatın, kültürün çok yoğun olarak yaşandığı bir kenttir. Kartal’dan çok ünlü sanatçılar yetişti. Kartal hep ilklere imza atmıştır. Kartal İstanbul’un yeni merkezi olmaya aday. Kartallı çocukların  22 Nisan’da bir ilke imza atarak dünya rekoru kıracaklarından eminim. Kendileriyle gurur  duyuyorum.

 
Süper Teyze 295
O gün matematik sözlüsü vardı. Ama öğretmen çok yorgun görünüyordu. Gribe yakalanmak üzereydi ama sözlüyü de yapmaya kararlıydı. Masasına oturdu ve listeyi gözden geçirmeye başladı. Sınıfta herkes ç devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.