Kutup Macerası (Eight Below)
 

Frank Marshall’ın yönettiği ve Paul Walker, Jason Biggs, Bruce Greenwood ile Moon Bloodgood’un oynadığı ‘Kutup Macerası’ (Eight Below) adlı film gösterime girdi.

Antarktika’nın buzlarla kaplı vahşi doğasında insanlarla köpeklerin sarsılmaz dostluğunu anlatan bir cesaret, dayanıklılık ve inanç öyküsü.

“Canlı bir varlığın hayatta kalma iradesini asla hafife almayın. Özellikle de çevresinde ailesi varsa…”

Dünyanın en soğuk, en rüzgarlı ve en dokunulmamış kıtası olarak bilinen Antarktika’dan aksiyon ve maceranın; köpeklerle insanlar arasındaki binlerce yıllık dostluğun; sarsılmaz sadakatin; insan ruhunun dayanma gücünün ve tüm zamanların en inanılmaz kurtarma operasyonunu ateşleyen umudun heyecan verici öyküsü…

Antarktika’nın buzlu ve fırtınalı dünyasını arka planına alan “Eight Below - Kutup Macerası”nda “dünyanın dibi” olarak bilinen bu kıtada mahsur kalınca hepsi birer kahramana dönüşen sekiz köpeğin ve onları kurtarmak için ölümü göze alan bir adamın öyküsü anlatılır.

FİLMİN ÖYKÜSÜ
Kaşifler ve bilim adamlarından oluşan bir ekibin araştırma görevine çıktığı Antarktika’da çok şiddetli kış koşulları hüküm sürmektedir. Kurtarma rehberi Jerry Shepard’ın (Paul Walker) yönettiği araştırma ekibinde kartograf/haritacı Cooper (Jason Biggs) ve tecrübeli jeolog Davis (Bruce Greenwood) vardır.

Ölümcül bir kazadan sekiz kızak köpeğinin sayesinde yeni kurtulmuşlardır. Oradan bir an önce uzaklaşmak zorunda kaldıkları için sevgili köpeklerini donmuş arazide terk etmek zorunda kalırlar. Giderken geri döneceklerine dair söz vermişlerdir.

Antarktika’da yüzyılın en büyük fırtınası yaklaşırken her türlü ulaşım imkanı kesilmiştir. Buzlar arasında mahsur kalan köpekler, yüzyılın en acımasız kışına karşı yaşam mücadelesi vermektedir. Bu arada sevgili köpeklerini geride bırakan Jerry Shepard da, maceraperest ruhlu güzel pilot Katie’nin (Moon Bloodgood) yardımıyla olanaksız gibi görünen bir kurtarma operasyonuna girişmek üzeredir.

Aralarında sarsılmaz dostluk bağları bulunan insanlarla köpekler, Antarktika’nın görkemli ama bir o kadar da acımasız doğasında birbirlerine yeniden kavuşabilmek adına cesaret, dayanıklılık ve inanç gerektiren çok büyük bir yolculuğa çıkacaklardır.

Filmin Künyesi
Yönetmen: Frank Marshall
Yapımcılar: David Hoberman, Patrick Crowley, Doug Davison
Senaryo: David DiGilio
Görüntü Yönetmeni: Don Burgess
Yapım Tasarımı: John Willett
Kurgu: Christopher Rouse
Sanat Yönetimi: Ross Dempster, Jeremy Stanbridge
Set Dekoratörü: Peter Lando
Müzik: Kirk Francis, Mark Isham
Walt Disney Pictures / UIP Filmcilik

Oyuncular:
Paul Walker
Jason Biggs
Bruce Greenwood
Moon Bloodgood
Kaynak: Ntvmsnbc 21 Nisan 2006

 
Süper Teyze 155
Ayhan’ın babasının doğumgünüydü. Küçük oğlan, hediyesini vermeden önce, babasını sarılıp öperek kutladı. Babası çok duygulanmıştı . Ayhan’ı bağrına bastı ve :  - Yakışıklı oğlum benim, bana  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.