İŞTE GURUR TABLOSU
 

19 Mayıs, tüm yurtta coşkulu törenlerle kutlandı. İmam hatip ve türban gerginliği, Ankara’daki törenlere yansıdı ancak Gençlik ve Spor Bayramı sevincini gölgeleyemedi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, bütün yurtta törenler ve şenliklerle kutlandı.Tüm yurttaki törenlerde gençlerin gösterileri göz doldururken, vatandaşların törenlere katılımı da oldukça yüksekti.
Ankara’da açılış konuşmasını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yaptığı törende, Atatürk’ün Gençliğe Hitabı’nın ardından gençliğin Atatürk’e cevabı Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Keleş tarafından okundu. Protokol tribünündeki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, öğrenciyi kısa bir süre alkışladı, ancak kuvvet komutanları alkışlamadı.

’Hepimiz Atatürkçüyüz’
Babası Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nda uzman olarak çalışan Keleş, gazetecilerin soruları üzerine "Gereksiz bir tartışma çıkarılıyor. Şiir, sunuş, konuşma, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Atatürk’e Cevabı konusunda MEB’in düzenlediği yarışmalara katıldım. İl birincisi oldum. Genel, anadolu, imam hatip liselerinin hepsi aynı statüde. Hepimiz Atatürkçüyüz. Böyle bir ayrım yapılmamalı" dedi.
Bakan Çelik de, sorular üzerine, "Fantezi aramayın. Teknik komite seçimi yapmış. Bu öğrencinin okuyacağını ben de sizinle birlikte öğrendim" açıklamasını yaptı.
Törenler sürerken yabancı misyonun bulunduğu bölümde oturan türbanlı iki kadın da protokol tribününden çıkarıldı. Aynı bölümde oturan AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl’ün türbanlı eşi Şaziye Erdöl ise herhangi bir müdahale olmadan programı izledi.

Sessiz buluşma
Ankara’daki törende, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yan yana durmalarına karşın tören boyunca hiç konuşmadı. Törende İstiklal Marşı sırasında çalan cep telefonları tepki çekti.
Kaynak: 20 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 229
Babası Tülay’a sordu : - Kızım annen artık İngilizce kursuna gitmek istemediğini söyledi, doğru mu ? - Evet babacığım, dedi Tülay. - Peki neden ? - Çok fazla  yabancı kelime öğreti devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.