Atılgan’ dönüyor; bu sefer en başa...
 

Bir dönem, seyirciyi ekrana bağlayan televizyon dizisi ‘Uzay Yolu - Star Trek’, beyazperdede yeniden can bulacak.

Kaptan Kirk ve ekibinin, uzay gemisi Atılgan’daki maceralarını anlatan ‘Uzay Yolu’nun yeni filmi çekiliyor. Filmde, öykünün en başına dönülerek, Kaptan Kirk ile Mister Spock’ın Yıldız Filosu Akademisi’nde ilk karşılaşmaları ve uzay gemisiyle ilk yolculuklarına çıkmaları anlatılacak.

Ekranlarda boy gösterdikten sonra sinemaya transfer olan ‘Uzay Yolu’ serisinin 11. macerasında yönetmen koltuğuna ‘Görevimiz Tehlike’ serisiyle tanınan J.J. Abrams oturacak. Paramount Pictures’ın filminde yapımcılığı da üstlenecek olan Abrams, filmin 2008 yılında izleyiciyle buluşmasını planlıyor.

Filmin öyküsü, Abrams ile ‘Görevimiz Tehlike’nin senaryosuna da imza atan Alex Kurtzman ve Roberto Orci’den oluşan ekip tarafından kaleme alınacak.

HOLLYWOOD TARİHİNİN EN UZUN ÖMÜRLÜ SERİLERİNDEN...
‘Uzay Yolu’ serisi, Hollywood tarihinin en uzun ömürlü serilerinden. ‘Uzay Yolu’, bugüne kadar tüm filmleriyle toplam 1 milyar dolardan fazla gişe geliri elde etti.

‘Uzay Yolu’nun televizyon dizisi ise 1966-1969 yılları arasında NBC ekranlarında seyirciyle buluştu. Dizi, daha sonra aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde senelerce gösterildi. Bu 78 bölümün ardından çok beğenilen serinin gördüğü ilgi, kitaplar, oyuncaklar ve türlü reklam filmleriyle sürdü. Daha sonra Paramount film şirketi 1979 yılında ilk ‘Uzay Yolu’ filmini çekti.

Filmde Kaptan Kirk’ü canlandıran William Shatner ile Mister Spock’ı canlandıran Leonard Nimoy da kamera karşısına geçti. Film, sadece ABD sinemalarında 82 milyon dolarlık rekor gişe hasılatına erişti.

Seri, daha sonra 1982’de ‘Uzay Yolu II: The Wrath of Khan’, 1984’te ‘Uzay Yolu III: The Search for Spock’, 1986’da ‘Uzay Yolu IV: The Voyage Home’, 1989’da ‘Uzay Yolu V: The Final Frontier’, 1991’de ‘Star Trek VI: The Undiscovered Country’ ile sürdü.

Serinin 1994 yılındaki ‘Star Trek VII: Generations’ adlı filminde bu kez Kaptan Kirk’ün yerini Kaptan Jean-Luc Picard aldı ve Patrick Stewart tarafından canlandırıldı. Kirk’ün yol arkadaşı Mister Spock da filmde rol almadı. Seri, bu ekiple 1996’da ‘Star Trek VIII: First Contact’, 1998’de ‘Star Trek IX: Insurrection’ ve son olarak da 2002’de ‘Star Trek: Nemesis’ adlı filmlerle sürdü.

TÜRK SİNEMASI DA ‘KONU’YA İLGİSİZ KALMADI
‘Uzay Yolu’ serisi Türk Sineması’na da esin kaynağı olurken, 1973 yılında ‘Turist Ömer Uzay Yolu’nda’ seyirciyle buluştu.

Sadri Alışık’ın başrolünü üstlendiği ‘Turist Ömer’ serisinin bu neşeli filminde yönetmenliği Hulki Saner üstlendi.

Filmde Kaptan Kirk’ü Cemil Şahbaz, Mister Spock’ı Erol Amaç, McCoy’u Ferdi Merter canlandırırken, Kayhan Yıldızoğlu, Elif Pektaş, Füsun Olgaç, Şule Tınaz, Oytun Şanal, Necip Koçak ve Nermin Altınses de filmde rol alan diğer oyuncular oldu.
Kaynak:Ntvmsnbc 24 Nisan 2006

 
Süper Teyze 359
Melih aniden ateşlenmiş, annesi de eve doktor çağırmıştı. Doktor çocuğu muayene etmek için  dinleme aletini çıkardı ve göğsünü dinlemeye başladı.Bunun üzerine küçük oğlan merakla sordu : - İ devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.