Koyunlar reklam panosu oldu
 

Hollanda’da yaratıcı reklamcılar, otoyol kenarlarında otlayan koyunları “reklam panosu” olarak kullanmaya başladılar.
 
İnternational Herald Tribune gazetesinin haberine göre, Hollanda’nın online rezervasyon şirketi “Hotels.nl”, otoyol kenarındaki koyunlara giydirilen mavi renkli su geçirmez battaniyeler üzerinde şirket logosunu kullanarak, bu ay başından beri ilginç bir reklam yöntemi kullanıyor.

Reklam için koyun başına günde 1 Euro veren firma, 144 koyunu reklam amaçlı kullanırken, Skarsterlan kasabası belediyesi, otoyol boyunca reklam yasağı bulunduğu gerekçesiyle şirkete günlük bin dolar ceza kesti. Hotels.nl şirketi yetkilileri, cezayı ödeyeceklerini açıklarken, mahkemede hesaplaşmayı planladıklarını belirttiler.

Koyunlara reklam vermeye başladıklarından bu yana satışların ve şirketin web sayfasını ziyaret edenlerin yüzde 15 arttığını söyleyen Hotels.nl İcra Kurulu Başkanı Miechel Nagel, özellikle trafik sıkışıklıklarının yoğun olduğu yerlerde koyunların üzerine reklam vermeyi planladıklarını kaydetti.

Koyunların reklam panosu olarak kullanılması fikri Hotels.nl şirketine ait değil, ancak Gröningen’de kurulu Hollanda şirketi bu tekniği kullanan ilk ticari firma. Bu konsepti ilk bulan Hollandalı atüreticisi Andre Groen ve Easy Green Promotions adlı reklam şirketi, hayvanların reklam panosu olarak kullanılması konusunda ticari izni elinde bulunduruyor.

Hollanda’da 25 bin koyun üzerine reklam verilmesini planlayan ve bunun için daha fazla çiftçi ile anlaşma yapmayı planlayan Easy Green Promotions şirketi, Hotels.nl tarafından ödenen reklam ücretinin yarısını çiftçiye veriyor.

Koyunların üzerine konulan reklam battaniyelerinin tasarımı da Easy Green firmasına ait. Bu su geçirmez reklam örtüleri böcekleri de kovucu niteliğe sahip ve yapışkan bantlarla logoların değiştirilmesine olanak sağlıyor.

Reklam şirketinin yetkilileri, yakında atların ve sığırların üzerine de reklam vermeyi umduklarını, ayrıca Fransa ve İngiltere’de de potansiyel ortaklarıyla iş yapma konusunda görüşmelerde bulunduklarını belirtiyorlar.
Kaynak:Ntvmsnbc 24 Nisan 2006

 
Süper Teyze 52
Yaramaz Baykal okuldan yeni dönmüş, annesiyle sohbet ediyordu : - Biliyor musun anne, bu gün öğretmen bir kardeşim daha olup olmadığını sordu. - Tek çocuk olduğunu söyledin mi peki ? - Tabi söyle devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.