Sesli kitap gönüllüleri ‘ışık’ oluyor
 

Kitapları seslendirerek dijital ortama aktaran gönüllülerin yürüttüğü kampanyaya isteyen herkes internet üzerinden katılabiliyor. Amaç, sesli kitapları en kolay şekilde ulaşılabilir hale getirmek.

Bir grup gönüllünün internet üzerinden yürüttüğü kampanya, görme engellilerin kitaplarla buluşmasını kolaylaştırıyor.

“Engeller kaldırılabilir. Özürlülerin önünde engel olmayı reddediyorum” diyenlerden biri Perizat Altınay. Seslendirdiği kitaplar Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde toplanıyor. Oradan da görme engelli okurların kulaklarına ulaşıyor.

Sayıları her geçen gün artan gönüllüler bir internet sitesi üzerinden yürüttükleri çalışmayla görme engelli vatandaşların okuma dünyasına ışık tutmaya çalışıyor. Gönüllüler gurubunun kapısı “Ben kitap seslendirebilirim” diyen herkese açık. Tek yapılması gereken “www.seslikitapgonulluleri.com” adresinde belirtilen adımları uygulamak.

Emekli kaptan Kadir Arsu ve onun gibi yüzlerce gönüllünün yapmaya çalıştığı da sesli kitap sayısını hızla artırmak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak.

Görme engelliler için sesli kitap sayısı hızla artıyor
Gönüllülerin seslendirdiği kitaplar CD haline getiriliyor ve Beyazıt Devlet Kütüphanesi’ne teslim ediliyor. Sesli kitapların engellilere ulaştırılması konusunda yaşanan en büyük sıkıntı ise posta hizmetleri. Gönüllüler bu konuda da kargo şirketlerinin desteğini bekliyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 26 Nisan 2006

 
Süper Teyze 292
Kompozisyon ödevinin konu başlığı ‘yaşadığınız oda’ idi. Çocuklar evdeki odalarını,oyuncaklarını,kitaplarını,giysilerini,eşyalarını yazarak anlatacaklardı. Tamer sıra arkadaşına : - Benim için ço devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.