Japonlar’dan farklı robot
 

Japon bilim adamları bir insanı taşıyabilecek kapasiteye sahip yeni ve yürüyebilen bir robot prototipi geliştirdi. Yeni robot engelli ve yaşlıların merdiven inip çıkmasına yardımcı olacak.

’WL-16R3’ adı verilen prototip robot, Waseda Üniversitesi’nin mühendislik bölümü ile Tae Mu Zek şirketi arasındaki ortak proje kapsamında geliştirildi.

Prototipinin geliştirilmesi iki yıl süren ve pille çalışan robot, 60 kilogram ağırlığındaki bir kişiyi taşıma kapasitesine sahip.

Yassı plakalardan oluşan ayaklar üzerindeki iki teleskobik direk üzerine yerleştirilen alüminyum sandalyeden oluşan prototip, bir kişiyi taşırken öne, arkaya ve yanlara hareket edebiliyor.

İki yıl daha alacak

Robot şimdilik sadece düz zemin üzerinde yürüyebiliyor, ancak bilim adamları gelecekte engelli ve yaşlı insanların rahatça hareket etmesine, merdiven inip çıkmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Robotun bu yeteneğe ulaşması için prototip üzerinde iki yıl daha çalışılması gerekiyor.
Kaynak: İnternet Haber 27 Nisan 2006

 
Süper Teyze 350
Cihan babasıyla lahmacun yemeye gitmişti. Siparişleri gelmiş, tam yemeye başlamışlardı ki,çocuk bağırmaya başladı : - Baba şu adama bak ! Şu adama bak ! Babası sinirlendi : - Sana kaç kere  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.