Doğum Günün Kutlu Olsun THY: Bugün 72 Yaşında
 

Bölgesel bir havayolu şirketi olarak 20 Mayıs 1933’te kurulan Türk Hava Yolları (THY), 72 yaşına girdi. 72 yıl önce 28 koltuk kapasiteli 5 uçakla kurulan THY bugün, 10 bin 600 koltuk kapasiteli 65 uçağı ve hizmet kalitesiyle dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasında yer alıyor. THY, kurulduğu yıl sadece 460 yolcu taşırken, şu günlerde bu rakam iç ve dış hatlarda toplam 185 milyona ulaştı. İlk sermayesi Atatürk’ün sattığı bir arsadan elde edilen 10 bin lira olan THY, Ankara-Eskişehir-İstanbul arasında gerçekleştirdiği ilk seferini de King Bird tipi bir uçakla gerçekleştirdi. Şirket, dış hat uçuşlarına da 1941 yılında açtığı Atina seferiyle start verirken, bugün Uzakdoğu’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Afrika’ya kadar geniş bir yelpazede 75 merkeze seyahat etme imkanı sunuyor.

THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu, şirketin hizmet kalitesi, güvenirliliği ve rekabet gücü ile tercih edilen, bölgesinde lider, Avrupa’nın da önde gelen bir havayolu şirketi olmayı başardığını söyledi. Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı olarak amaç ve misyonunun, uzun menzilli uçuş ağı yapısını büyüterek küresel havayolu şirketi kimliğini geliştirmek olduğunu ifade eden Gündoğdu, teknik bakım ünitesini de bölgesinde önemli bir teknik bakım üssü haline getirerek teknik bakım hizmetleri sağlayıcısı olma özelliğini geliştirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Gündoğdu, yurtiçi hava taşımacılığındaki lider konumlarını muhafaza etmeye çalıştıklarını belirtti.
Kaynak:NetHaber 20 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 347
İki yakın arkadaş Emre ve barış, okulun bahçesinde dolaşıyorlardı. Ama Barış biraz rahatsız görünüyordu. Bacaklarını bir tuhaf atarak yürüyor, doğru dürüst de konuşamıyordu arkadaşıyla. Emre merakla devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.