Panda ilk kez vahşi hayatta
 

’’Şiang Şiang’’ adlı panda, 3 yıl eğitildikten sonra Wolong Dünya Dev Panda Araştırma Merkezi tarafından vahşi hayata salındı.

Uzmanlar, adı ’’uğurlu’’ anlamına gelen 5 yaşındaki ’’Şiang Şiang’’a, vahşi hayatta kaydedeceği gelişmeleri izlemek için bir de izleme aygıtı taktılar.
Yetkililerin, 80 kilogram ağırlığında ve 1,1 metre boyundaki ’’Şiang Şiang’’ı özgür bırakmadan önce son kez kapsamlı sağlık kontrolünden geçirdikleri belirtildi.

Araştırma merkezinin müdürü Zang Hemin, pandanın, kendi başına yiyecek bulmayı, sınırlarını belirlemeyi ve düşmanlarından kendini korumayı öğrendiğini bildirdi. Zang, pandaya savunma teknikleri olarak uluma ve ısırmanın da ayrıca öğretildiğini söyledi. Dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan hayvanların başında gelen dev pandalardan vahşi hayatta yalnızca 1,600 tane bulunuyor.
Kaynak: İnternet Haber 28 Nisan 2006

 
Süper Teyze 39
Dersin konusu, hayvanlar dünyasıydı. Öğretmen anlatacaklarını bitirdikten sonra Ada’ya sordu : - Hayvan yavrularının adlarını söyleyebilir misin ? - Söylerim öğretmenim : Atların yavrusuna tay den devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.