Öğrenciye 1000 YTL yardımı
 

Artık öğretmenler hem devlet hem özel okulda ders verebilecek. Ancak yeni kanuna tepkiler de var! Özel öğretim kurumlarına açılış izni verme yetkisi valiliklere devrediliyor.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Özel Öğretim Kurumları Kanunu Tasarısı’nı kabul etti.

Tasarı ile özel okullar hariç diğer özel öğretim kurumlarına açılış izni verme yetkisi valiliklere devrediliyor. Kurs açmak için öğretim yılından 3 ay önce izin alma zorunluluğu kaldırılıyor.
   
Özel öğretim kurumu açmak için en az ödenmiş sermaye kadar mali teminat yatırma şartı aranmayacak. Yabancı okullara tadilat ve onarım gibi çalışmalar için izin vermeye yetkili makam, valilikler olacak.
   
Birden fazla okul bulunan kampuslar içinde yönetim birimi oluşturulacak. Özel öğretim kurumları, artık yalnızca eğitim-öğretimi engelleyici faktörler yüzünden kapatılabilecek.
   
Özel öğretim kurumlarını kapatırken, 6 ay önceden bilgi verme zorunluluğu 3 aya indirilecek.
   
Devlet okullarında görevli öğretmenler, boş zamanlarında özel okullarda ücret karşılığı derse girebilecek.
   
Yabancı okullarda ’’Türk asıllı müdür yardımcısı’’ zorunluluğu kaldırılarak, yerine ’’Türk vatandaşı’’ zorunluluğu getirilecek.
   
Özel okullarda görevli öğretmenlere, öğretmen sendikalarına üye olma hakkı tanınacak. Özel öğretim kurumlarının, reklam için 15 gün önceden valiliklerden izin alma zorunluluğu kaldırılacak.
   
Özel okullar, elektrik, su ve doğalgaz parasını, devlet okullarının ödediği fiyattan ödeyecek. Özel okullarda okuyan öğrencilere, ailesinin ekonomik durumuna göre 1000 YTL yardım yapılacak.
   
Çocuğunu özel okullara göndermek için kredi alanların, aldıklarıkredilerin faizinin yarısını devlet karşılayacak.

Özel okullarda öğrenim gören öğrencilere, her ders yılı için öğrenci başına belirlenen ücretlerin yarısını geçmemek üzere, azami 1000 YTL tutarında devlet yardımı yapılmasını da öngören Özel Öğretim Kurumları Kanunu Tasarısı, TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edildi. 
 Kaynak: İnetrnet Haber 27 Nisan 2006

 
Süper Teyze 195
Fil ve fare çok iyi anlaşan iki arkadaştılar. Sıcak bir yaz günü birlikte yüzmeye gittiler. Fil hemen suya atladı. Tam yüzüyordu ki arkadaşı seslendi : - Dışarı çıkar mısın lütfen ? Fil büyük  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.