Nükleer yerine rüzgar ve Güneş
 

Çernobil faciasının 20’inci yılında çevreci gruplar, Enerji Bakanı Hilmi Güler’e nükleer santral projesi yerine, rüzgar ve Güneş enerjilerini dikkate alması için çağrı yaptı.

Çernobil’in 20’inci yıldönümünde, çevre bilinçlendirme oluşumu Küresel Eylem Grubu, Enerji Bakanı Hilmi Güler’i nükleer enerji planlarından vazgeçirmek amacıyla İstiklal Caddesi’nde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Nükleer enerjinin risklerine dikkat çeken Küresel Eylem Grubu, Türkiye’nin yenilenebilir enerjilere yönelmesini savunuyor.

Küresel Eylem Grubu üyeleri sabah saat 11.00’de, kafalarına radyasyon mağdurlarını andıran bir bant sarılı vaziyette, ellerinde ‘Nükleere Güvenmiştim’ yazılı pankartlarla İstiklal Caddesi’ne çıktılar.

Küresel Eylem Grubu’nun eylemine Greenpeace, nükleer santralin yapılacağı Sinop sakinlerinin kurduğu Sinop Bizim, Yeşiller ve Nükleer Karşıtı Platform başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri katıldı.
Kaynak: Ntvmsnbc 27 Nisan 2006

 
Süper Teyze 200
Ali ve babası trene binmeden önce, bir şeyler atıştırmak üzere  istasyonun büfesine gitmişlerdi. İştahlı baba porsiyonlardan hiç hoşnut değildi : - Bunu hiç anlamam, neden tren istasyonlar devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.